sieniek Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Witam! Odrazu mówie jeśli to zły dział prosze moderatora o przeniesienie... A więc dzisiaj gram sobie i temperatura skoczyła mi baardzo do góry, procka podkręcałem 1,5 miesiąca temu z 1.80 na 2.7 na boxowym chłodzeniu, wszystko pięknie chodziło... Co byście radzili? Dziękuje z góry za udzielone odpowiedzi... http://img136.imageshack.us/my.php?image=gownoyb0.jpg Tutaj screen z temperaturami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 A jakie tempy wskazuje Everest i CoreTemp (wersja 0.94!!)? Jakie napięcie? Dotknij radiator czy rzeczywiście jest taki ciepły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 a moze tak jakis wiarygodny program a nie speedfan polecam coretemp'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Zmień chłodzenie jeśli masz pieniądze.Choć najpierw sprawdź organoleptycznie czy radiator gorący. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Zmień chłodzenie jeśli masz pieniądze Daj spokój, dla boxa 2,8ghz to fraszka. Trzeba najpierw znaleść przyczynę takiej temperatury (bądź jej złego odczytu), a potem ewentualnie dywagować nad zmianą chłodzenia (raczej nieuzasadnioną). :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieniek Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Jest ciepły nie gorący, temperatura w stresie pokazuje 85C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Mógłbyś odpowiedzieć na moje pytania? (patrz wyżej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Hmmm.. Ja na BOXie przy 2.8 na def vcore mialem około 70* w stresie takze chyba nie masz sie zbytnio czym przejmowac. Co do core tempow to najnowszy 0.97 niby ma naprawiony odczyt cepow z rewizji M0 ( tj ma 85* ) a 0.94 ma tj 100* to tak na dobra sprawe ja juz nie wiem ktorego uzywac. Ale te tempy ci tak skoczyly po 1.5miesiaca ? wczensiej miales normalne i po 1.5 miecha skoczylo ? mopze sie boksik kurzem zapchal :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Skad wy macie takie temperatury? U mnie e2160@2.9ghz na def vcore po 3h w prime95 ma kolo 45 stopni. Podczas gry podobnie. W idle w zalenozsci od tego ile komputer chodzi to 25-30 stopni. Chlodzenie oczywiscie boxowe ale to moze dlatego, ze ja sobie bardziej cenie chlod niz cisze zreszta jak gram to nie zwracam na to uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 po 3h w prime95 ma kolo 45 stopniRozumiem że 2 takie primy zapuszczasz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Poprostu mam grzalkei dlatego takie tempy + fakt ze sa rypniete czujki. na WC przy 3.8GHz 1.6V ( wiecej sie nie dalo ) mam w stresie wg Smart Guardiana 88 - 90* wg CoreTempa 0.97 okolo 83* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieniek Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 http://img368.imageshack.us/my.php?image=t...coretempfl9.jpg Tutaj temperatura z CoreTemp. Kumpel mi to podkrecal wiec pozniej dam wam info jakie jest napiecie.Ale przez poltora miesiaca bylo git, nic nie skoczylo, tylko wczoraj i dzisiaj skacze jak sto @@@@ !!! Kurzem tez nie jest zapchany... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 A może to jakiś wirus lub syf w systemie powoduje wzmożone użycie procesora co skutkuje dużo wyższą temperaturą ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieniek Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Żadnego vira niema, niewiem co zrobić plss hlp! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 PODAJ NAPIĘCIE!!!! Z czym do ludzi! :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 No to dla tego procka Gra CS nie jest stresem tylko luzem. Jakbyś puścił Crysis to dopiero jest stres. PS. Tak nawiasem mówiąc to ty grasz w CS i masz puszczoną muzyke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieniek Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 (edytowane) Bo jak tak zawsze gram... Napiecie jest normalne 1.45V chyba...Nalorzylem dzisaij nowa paste, ile schodzi zeby sie przepalila? Temperatura bez zmian... Edytowane 9 Marca 2008 przez sieniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teck85 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 1,45 to na pewno nie jest normalne napięcie <_< Takię napięcie to nadaję się do dosc mocnego oc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieniek Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 (edytowane) Ehh to ja niewiem, ale napiecie zmieniane nie bylo zmieniane... Sprzet: e2160, foxconn p35a, radeon x1950 pro sapphire 256, 2gb ram 667 kingston Edytowane 9 Marca 2008 przez sieniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 ile schodzi zeby sie przepalila? :blink: ... :lol2: Pasta się nie przepala tylko wygrzewa to raz, a dwa - jakie cudo nałożyłeś? B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieniek Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Jakis no - name .... ALe temperatura dalej nie schodzi, nalorzylem krople pasty i rozmasowalem po calym procku ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 No jak masz napięcie 1,45V to nie mam więcej pytań... Ciesz się że jeszcze proc nie wyzionął ducha :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 no 1.45 to faktycznie :] takie napiecie to ja mam przy 3600MHz dla tego procka ( dokladnie mam 1.488 wg cpu-z ). a na ile on jest podkrecony tak wogole bo nie moge sie doszukac. co do CSa to czasami tez gram z mp3 jak na serwie ffa badz tp to mozna sobie z muzyczka przyciorac ;) a z past termpoprzewadzacych to juz lepiej od no-name zainwestowac w Arctis Silver 5 badz nawet w Arctic Ceramique ( czy jak to sie tam pisze ) lepsze to bedzie od no-name. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Sprzęt kręcony, napięcie 1.45 i pasta no-name. Bez komentarza proszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 A powiedzcie mi co jest takiego złego w napięciu 1.45V ? C2D mozna puszczać na codzień do 1.55V. A temp nie powinny być takie wysokie nawet przy 1.45V. A pastę zmień na jakąś normalną np. Arctic Ceramique Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 napiecie 1,45V to wyzsze OC wyzsze OC to wieksza temperatura proste nie a paste zmien i zmien i daj temperaturki z jakiegos innego programu!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 A powiedzcie mi co jest takiego złego w napięciu 1.45V ? C2D mozna puszczać na codzień do 1.55V. A temp nie powinny być takie wysokie nawet przy 1.45V. A pastę zmień na jakąś normalną np. Arctic CeramiqueNiee wogole to nic nie ma... 1.45V przy boxie to naogol jest zabojstwo o pascie no-name nie wspominajac. BOX to box wentylek z radiatorkiem na odpi^&$@ol sie byle zeby byl i byle zeby wial. Def vcore c2d okolo 1.2V takze roznica miedzy 1.45 jest znaczna a bezpieczna granica jaka zaleca producent to o ile sie nie myle ( moge sie mylic ) 1.4V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 ja sie dziwie ze ten proc zyje jeszcze.... ja bym sie bal tak podkrecac na tym czyms boxowym (bo nie mozna tego nazwac chlodzeniem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Def to 1.325, a ja dawalem przez moment 1.55v na E4300 @ 3.3GHz i nic sie jakos nie stalo, temp normalne (ok. 70*C na czujniku mobo podczas markow) Na boxie ofcoz. A BOX jest calkiem wydajny, na max RPM ma wydajnosc Freezera @ 1000 RPM, tylko, ze BOX wtedy wyje ja sie dziwie ze ten proc zyje jeszcze.... ja bym sie bal tak podkrecac na tym czyms boxowym (bo nie mozna tego nazwac chlodzeniem)user opo z naszego forum dawal 2.15v na proca i przez 2 tygodnie mu chodzilo, w idle mial caly czas 99*, wiec nie gadaj, ze proc padnie od napiecia 1.45v na boxie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Akurat to zalezy od proca... ja mam takiego ktory ma vid 1.2125V i jest cholernie cieply a napeicie mu dawalem 1.8V przy 1.9 nie bylo juz double boota. tyle ze na WC nie zmienia to faktu ze temp mi skakał ( na wc ) w stresie przy orthosie na 3700 1.7V do 120* na jajach. a na boxie przy 2800 def vocre mialem w stresie 70* wiec to tez zalezy od proca jakiego utrafisz. a na co dzien mam 3600 @ 1.52V full stable Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...