Skocz do zawartości
BorysVasiliev

Gwarancja Nokia Poland

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Widzę że nie było poruszanego tematu na temat gwarancji telefonów przywiezionych z innych państw oraz warunków spełniania gwarancji.

Na allegro niestety widać wysyp tego typu rzeczy , gdzie każdy sprzedawca zapewnia gwarancje.

Jednak z tego co się orientuje sprzedawca po wyzbyciu się aparatu wyciera ręce i kupujący ma się męczyć z reklamacja np. na przykładzie popluarnej marki jaką jest NOKIA .

Do uznania gwarancji potrzebny jest całkowity zestaw - czyli to co znajduje się w pudełku z poprawnym numerem IMEI oraz wystawiona faktura/paragon zakupu.

Telefony muszą pochodzić z UE żeby gwarancja obowiązywała.

Co jeszcze powinno się wiedzieć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że nie było poruszanego tematu na temat gwarancji telefonów przywiezionych z innych państw oraz warunków spełniania gwarancji.

Na allegro niestety widać wysyp tego typu rzeczy , gdzie każdy sprzedawca zapewnia gwarancje.....

jesli telefon jest spoza polski ale z UE to musisz miec rachunek zakupu z numerem imei telefonu, datą sprzedazy, adresem sprzedawcy i adresem kupującego. sam uzywam takiego telefonu i nokia nie odmawia nawet aktualizacji oprogramowania, ostatnio kumpel przywiozl mi dwie sztuki i tez zanioslem je do nokii i (pomimo kompletnie zielonej panienki za biurkiem) zostal wgrany najnowszy soft.

nie spotkalem sie zeby nokia odmowila uslugi/naprawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i super teraz juz wiem co chce .... tylko jak maila powysylalem o takie rzeczy czy beda razem z zakupem - to z 4 wyslanych nikt jeszcze nie odpisal ;P

a i oprocz numeru imei musi byc napisane na rachunku jaki to model telefonu np 2630 lub 6300.

tak btw to mam teraz dwie 2630 do opylenia wlasnie z rachuneczkami z zagranicy, bylem z nimi w nokia poland zeby wgrali mi nowszy soft - cos nasciemnialem ze jest nie tak i wgrali za frajer bo przeciez telefony są na gwarancji ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

A jak mam tak na pudelku nalepeczka IMEI itp zadna nie zerwana, rachuneczek, boxa i wszystko co tam bylo

Ale na rachuneczku nie ma numeru imei nakleionego jak sobie nakleje to bede mial gwarancje? Telefon byl kupiony nie caly rok temu. Nie ma karty gwarancyjnej

PS: Jest nowy! Na rachunku pisze serwis GSM Nokia 6230i data sprzedarzy liczba sztuk cena no NIP i inne [ciach!]ly z tej firmy

Jak nakleje nalepke to bede mial gwarancje czy juz mam czy nie mam i nie bede mial :D

Pozdro

Z tego co wyczytalem na szybkiego raczej nie bede mial bo mam polski paragon

Edytowane przez KaxxL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

A jak mam tak na pudelku nalepeczka IMEI itp zadna nie zerwana, rachuneczek, boxa i wszystko co tam bylo

Ale na rachuneczku nie ma numeru imei nakleionego jak sobie nakleje to bede mial gwarancje? Telefon byl kupiony nie caly rok temu. Nie ma karty gwarancyjnej

PS: Jest nowy! Na rachunku pisze serwis GSM Nokia 6230i data sprzedarzy liczba sztuk cena no NIP i inne [ciach!]ly z tej firmy

Jak nakleje nalepke to bede mial gwarancje czy juz mam czy nie mam i nie bede mial :D

Pozdro

Z tego co wyczytalem na szybkiego raczej nie bede mial bo mam polski paragon

masz polski paragon z jakiegos sklepu?

zadzwon do najbliższego serwisu nokii i zapytaj.

imho masz tylko gwarancje sklepu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi