BorysVasiliev Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Witam. Widzę że nie było poruszanego tematu na temat gwarancji telefonów przywiezionych z innych państw oraz warunków spełniania gwarancji. Na allegro niestety widać wysyp tego typu rzeczy , gdzie każdy sprzedawca zapewnia gwarancje. Jednak z tego co się orientuje sprzedawca po wyzbyciu się aparatu wyciera ręce i kupujący ma się męczyć z reklamacja np. na przykładzie popluarnej marki jaką jest NOKIA . Do uznania gwarancji potrzebny jest całkowity zestaw - czyli to co znajduje się w pudełku z poprawnym numerem IMEI oraz wystawiona faktura/paragon zakupu. Telefony muszą pochodzić z UE żeby gwarancja obowiązywała. Co jeszcze powinno się wiedzieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Tu masz ładmy poradnik http://www.symbianos.pl/Artyku%B3y/Porady/...1_gwarancj%B1?/ krótko mówiąc potrzebujesz boxa, faktury zakupu z IMEI, telefonu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Dokładnie o coś takiego mi chodziło. Kupując telefon za około 1k lepiej mieć prawidłową gwarancje przy obecnym wysypie ściąganych telefonów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikita_Bennet Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Widzę że nie było poruszanego tematu na temat gwarancji telefonów przywiezionych z innych państw oraz warunków spełniania gwarancji. Na allegro niestety widać wysyp tego typu rzeczy , gdzie każdy sprzedawca zapewnia gwarancje..... jesli telefon jest spoza polski ale z UE to musisz miec rachunek zakupu z numerem imei telefonu, datą sprzedazy, adresem sprzedawcy i adresem kupującego. sam uzywam takiego telefonu i nokia nie odmawia nawet aktualizacji oprogramowania, ostatnio kumpel przywiozl mi dwie sztuki i tez zanioslem je do nokii i (pomimo kompletnie zielonej panienki za biurkiem) zostal wgrany najnowszy soft. nie spotkalem sie zeby nokia odmowila uslugi/naprawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 No i super teraz juz wiem co chce .... tylko jak maila powysylalem o takie rzeczy czy beda razem z zakupem - to z 4 wyslanych nikt jeszcze nie odpisal ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikita_Bennet Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 No i super teraz juz wiem co chce .... tylko jak maila powysylalem o takie rzeczy czy beda razem z zakupem - to z 4 wyslanych nikt jeszcze nie odpisal ;P a i oprocz numeru imei musi byc napisane na rachunku jaki to model telefonu np 2630 lub 6300. tak btw to mam teraz dwie 2630 do opylenia wlasnie z rachuneczkami z zagranicy, bylem z nimi w nokia poland zeby wgrali mi nowszy soft - cos nasciemnialem ze jest nie tak i wgrali za frajer bo przeciez telefony są na gwarancji ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 (edytowane) Witam A jak mam tak na pudelku nalepeczka IMEI itp zadna nie zerwana, rachuneczek, boxa i wszystko co tam bylo Ale na rachuneczku nie ma numeru imei nakleionego jak sobie nakleje to bede mial gwarancje? Telefon byl kupiony nie caly rok temu. Nie ma karty gwarancyjnej PS: Jest nowy! Na rachunku pisze serwis GSM Nokia 6230i data sprzedarzy liczba sztuk cena no NIP i inne [ciach!]ly z tej firmy Jak nakleje nalepke to bede mial gwarancje czy juz mam czy nie mam i nie bede mial :D Pozdro Z tego co wyczytalem na szybkiego raczej nie bede mial bo mam polski paragon Edytowane 10 Marca 2008 przez KaxxL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikita_Bennet Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Witam A jak mam tak na pudelku nalepeczka IMEI itp zadna nie zerwana, rachuneczek, boxa i wszystko co tam bylo Ale na rachuneczku nie ma numeru imei nakleionego jak sobie nakleje to bede mial gwarancje? Telefon byl kupiony nie caly rok temu. Nie ma karty gwarancyjnej PS: Jest nowy! Na rachunku pisze serwis GSM Nokia 6230i data sprzedarzy liczba sztuk cena no NIP i inne [ciach!]ly z tej firmy Jak nakleje nalepke to bede mial gwarancje czy juz mam czy nie mam i nie bede mial :D Pozdro Z tego co wyczytalem na szybkiego raczej nie bede mial bo mam polski paragon masz polski paragon z jakiegos sklepu? zadzwon do najbliższego serwisu nokii i zapytaj. imho masz tylko gwarancje sklepu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 tak, paragon z pl sklepu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 ja dzisiaj oddałem 6300 na siennej na servis to nawet nie chcieli dowodów zakupu itp, wzięła tylko kartę GW nokii i sprawdzili imei Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 mialem k800 z niemiec, box i rachunek z imei. nie bylo problemu w polsce :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...