Skocz do zawartości
ANalfabeta

Kingmax 1gb 800mhz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ktoś ma/miał u siebie pamięci Kingmax PC-6400 800MHz CL5 o oznaczeniu KLDD48F-A8KI5 lub zbliżonym i pokusił się o OC ?

Jeśli tak to proszę o info czy da się wyciągnąć je na np. 1000MHz przy 18-5-5-5-5 przy VDimm ok. 2.0-2.1 ?? Wczoraj troche kombinowałem, ale w ferworze walki już nie wiem co blokowało kompa.

Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy odpowiedź będzie jeszcze potrzebna, ale w sklepie koledze wymienili kingsotny 667 qim na kingmaxy 800. Ze screenów które mi podsyłał robił stabilne 1200mhz przy 2,1V. Dzisiaj prawdopodobnie mi je dostarczy na testy, gdyż u niego proc się skończył, więc zdam jakąś relację z ojcowania :)

A co do oznaczenia, to jak przyjadą do mnie to sprawdzę :)

Edytowane przez M-Power

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolego jaki błąd? przy 3,0 x9,5 fsb 316 ram na 800 co po O/C daje 1200.

Takty sprawdzane w cpu-z i evereście

podstawiając do wzoru: 3000/5*=600*

*5-dzielnik przy ramach 800mhz

*600-efektywne 1200 :)

Niestety dzisiaj nici z kręcenia, kolega nie miał czsu wpaść z memkami :(

Edytowane przez M-Power

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@wistler

ale to nie jest stabilne ustawienie. 1. orthos prioryty 9 i trzeba ok 4 nawet więcej godzin, żeby stwierdzić, że pamięci są stabilne

Mam 7h Orthosa przy CL5 i 500MHz. Z 511 gdzieś mi się zapodział :mur: Pod wieczór postaram się wrzucić z tych 4h przy prio nawet 10 :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie

Przepraszam wszystich zniecierpliwionych i tych co zwątpili za zwłokę, ale to było niezależne odemnie. Nareszcie dostałem od kolegi Kingmaxy 800. Zanim doprowadziłem je do używalności trochę zeszło. Na początku wogóle nie chciały się kręcić na mojej mobo. Jedyne ustawienia, które je zadowalają to dzielnik 667 i mnożnik x9. 1200mhz co prawda nie uzyskałem, ale 1180mhz do screena jest. Co jest raczej dobrym wynikiem jak na pamięci za 50zł. Podejrzewam że na Intelu przekroczyły by barierę 1200mhz. Niestety pamiątki nie chcą się skalować z napięciem. Wszystkie ponizsze wyniki zostały uzyskane na napięci 2,1V gdyż podnoszenie V-mem nic nie pomagało. Niestety pamieci miałem tylko kilka godzin stąd testy tylko na CL5. Jakbym miał więcej czasu to prawdopodobnie bym przełamał te 1200mhz :)

Dołączona grafika

KingMax w całej okazałosci :)

Dołączona grafika

tutaj siedzą już w DFI

Dołączona grafika

1180 2.1V

Dołączona grafika

wyniki z everesta

Dołączona grafika

1160 2.1V 1M S-Pi

Dołączona grafika

1135 2,1V 32M S-Pi