jaruczek Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 cos w tych okolicach wymagania: -wifi -XGA w miare matryca -14-15 cali -znosna karta do starszych gier -trackpoint bardzo mile widziany, nienawidze touch padow... -bat min 1h -mile widziana mozliwosc podlaczenia do stacji dokujacej OFC uzywany, zastosowania: -net -gry starsze, zalozenie jets takie ze grywalne i ladne maja byc gry nie wymagajace PS lub uzywajace go sporadycznie -film z tego co sam znalazlem nc6000 czasamibaardzo tanio mozna wyrwac, ale nie ma tracka :) no i rozne IBM'y prawde mowiac moje foworyty, bawilem sie jednym i mnie urzekl ten profesjonalizm wykonania, brak zbednych bajerow w obudowie i pancernosc :D co polecicie, moze byc taniej jak cos odpowiedniego bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 (edytowane) mój dell d600 miał trackpoint i touchpada.. karta radeon 9000 radziła sobie znacznie lepiej niż wskazywałaby na to specyfikacja.. http://allegro.pl/item318141186_ideal_d600...vdrw_cz_wa.html http://allegro.pl/item322746533_dell_latit...0_2ghz_2gb.html Wątpię żeby ten poszedł poniżej 2000, ale można spróbować.. http://allegro.pl/item323503240_dell_latitude_d_630.html w każdym razie polecam Ci szukać Della D600 i D630. Solidne i funkcjonalne laptopy spełniające wszystkie Twoje kryteria. I jeszcze coś ze stajni HP: http://allegro.pl/item319738710_nc_6000_1_...an_idealny.html radeon 9600 będzie lepszy niż ten z della d600. i zapewni Ci wsparcie dla gier wymagających PS (chociaż na radeonie 9000 też instalują się i chodzą, a już na przyklad na intelowskich.. wyświetlaczach nie) Edytowane 8 Marca 2008 przez ainaruth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaruczek Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 no ten nc6000 fajny jest ale nie ma tracka :( wie ktos jak z wykonaniem w tym modelu ? jest cos godnego do polecenia z IBM'ów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 (edytowane) Za 2k to od IBM kupisz t43 którego uważam ża jednego z najlepiej wykonanych laptopów tyle że z GPU jakim jest X300 to nie poszalejesz... Edytowane 8 Marca 2008 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaruczek Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 a da się wymienić karte czy nie bardzo xP :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 (edytowane) wg mnie wszystko jest lepsze niz intelowski szit.. w założeniach są starsze gry, więc radeon X300 poradzi sobie bez problemu a jeśli spojrzysz na zdjęcia tego hp to wg mnie to coś pomiędzy G,H i B to właśnie trackpoint.. Edytowane 8 Marca 2008 przez ainaruth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaruczek Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 (edytowane) aa racja racja :) nie zauwazylem, a ma ktoś jakieś info o jakości obudowy i wykoania tych HPków ? bo to chyba najlepsza oferta no i 2 pytanie co najlepszego lepszego mozna dostac do 2k, z matrycą XGA ! Edytowane 8 Marca 2008 przez jaruczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 no i 2 pytanie co najlepszego lepszego mozna dostac do 2k, z matrycą XGA ! D620 z quadro 110m, czyli z odpowiednikiem 7300go. Masz dwa rdzenie, tani ram (60zł 1gb), dysk sata, fajna matryce panoramke 1280x800 lub 1440x900. D600 do 2000zł to nieco chybiony pomysł, troche jednak ten lapek odstaje ;) . Mam obecnie przed soba miedzy innymi wlasnie d620 z quadro i d600 na wypasie, wiec chyba moge je porownac w miare obiektywnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 d600 może i odstaje, ale można go wyrwać sporo taniej.. wszystko zależy od priorytetów.. cena/osiągi/zastosowania i takie tam.. jeśli znajdzie się d620 w podanym przedziale cenowym z nvidią quadro i core duo (lub C2D) to nie ma sie co zastanawiać i brać go. Ale jak nie.. to brać hp zanim ucieknie.. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaruczek Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 (edytowane) okej dzieki to juz sprzetowo wiem, a jak z ich jakością wykonania ? z tego co naczytalem sie to go7300 (czyli to quadro 110m) radzi se nawet z lepszymi grami, wie ktos jakby to pociagnelo, obliviona ? Edytowane 9 Marca 2008 przez jaruczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 okej dzieki to juz sprzetowo wiem, a jak z ich jakością wykonania ?Obudowa ze stopów magnezu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 z tego co naczytalem sie to go7300 (czyli to quadro 110m) radzi se nawet z lepszymi grami, wie ktos jakby to pociagnelo, obliviona ? max detali nie włączysz, ale pograsz na pewno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Ja żeby nie tworzyć kolejnych tematów zapytam bo też się rozglądam za czymś tanim jako 2 komp ale żeby dało się pograć :) Głównie w oko wpadł mi HP nc6000 stosunek konfiguracja/cena jest zaskakujący, jest tylko jeden szkopuł karta graficzna 32mb... tu pytanie czy 64mb jest TYLKO w wersji z 1400/1050 (takiej nie chcem) ? Ewentualnie co innego możecie polecić z porównywalną rozdzielczością i XGA (inni starsi domownicy też będą używać więc im mniej tym lepiej, poza tym gry będa sie dławić w zbyt dużej rozdz.) + mus to WiFi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 rozdzielczość 1400x1050 jest genialna do przeglądania stron i dokumentów. Warto mieć taki zapas. Ale przecież nikt nie zmusi Cię do korzystania z niej. Równie dobrze można na takiej matrycy włączyć 1024x768. W ogóle lapek warty polecenia. Z tanich multimedialnych jest moim faworytem obok della d600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 (edytowane) XGA jest dla mnie wystarczająca, włączanie XGA na matrycy 1400x1050 to masochizm jak dla mnie... W takim razie może zapytam tak ma ktoś jakieś porównanie tych kart ? radki mobile 9600 32/64 (duza roznica w grach jest ?), i jak z 9000. Bo nie orientuje się w kartach "laptopowych" jeszcze zapytam jak z wydajnością radka 7500 mobile, zna ktoś może jakąś strone z porównaniem kart laptopowych ? zalazłem ejszcze 2 modele z jakimś niskim geforce 6 go ale to chyab crap jest mam racje ? http://allegro.pl/item327622394_nowy_hp_dv...dd_g_force.html http://allegro.pl/item327566338_hp_f500_pa...drw_gf6150.html Edytowane 19 Marca 2008 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...