Skocz do zawartości
dZag

problem z ramem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z ramem. Mam plyte shuttle ak38n na kt3. Komp chodzi spokojnie jak taktowanie ramu jest na 266 natomista mocno wali sie gdy ustawie 333 (restart przy ladowaniu systemu albo zwisy juz po zaladowaniu systemu). Sprawdzalem dwie kosci na obydwu podobna sytuacja. Obie kosci chodza na innyej plycie (asus a7v333-x) bez problemow na 333. Wiec pytanie zrabany ram czy plyta?? Z gory thx

a ten ram to jakis noname;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z ramem. Mam plyte shuttle ak38n na kt3. Komp chodzi spokojnie jak taktowanie ramu jest na 266 natomista mocno wali sie gdy ustawie 333 (restart przy ladowaniu systemu albo zwisy juz po zaladowaniu systemu). Sprawdzalem dwie kosci na obydwu podobna sytuacja. Obie kosci chodza na innyej plycie (asus a7v333-x) bez problemow na 333. Wiec pytanie zrabany ram czy plyta?? Z gory thx

a ten ram to jakis noname;P

Jak się nie mylęto ten shuttle był cosik zwalony. POdobno nie miał dzielnika 5 i sięwszystko waliło. Choć niektórzy twierdzili że takowy jest...

Poszukaj postów osoby ///Kaszpir/// i on chyba o tym m.in. pisał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie problem był podobny - też ram (też noname) nie chodził na 333 na mojej płycie (niestety nie miałem gdzie indziej sprawdzić). Pomogło podniesienie napięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...