Skocz do zawartości
Piterix

Monitor I Projektor - Panorama I 4/3 Jak To Ustawić

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ustawić żeby oglądać normalnie filmy na projektorze. Projektor to HP 7122 4/3 (1024x768), monitor to samsung 22'' panorama (1680x1050) no i jak to ustawić żęby oglądać filmy na projektorze. Karta graficzna GF 8800GTX. Projektor podłączony jest tak: DVI z komputera - przejściówka na VGA, kabel VGA - przejściówka na DVI - DVI projektora.

Jak ustawię dual view to mam wydłużone postacie w filmach na projektorze. POMOCY !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ustawić żeby oglądać normalnie filmy na projektorze. Projektor to HP 7122 4/3 (1024x768), monitor to samsung 22'' panorama (1680x1050) no i jak to ustawić żęby oglądać filmy na projektorze. Karta graficzna GF 8800GTX. Projektor podłączony jest tak: DVI z komputera - przejściówka na VGA, kabel VGA - przejściówka na DVI - DVI projektora.

Jak ustawię dual view to mam wydłużone postacie w filmach na projektorze. POMOCY !!!

Jesli chodzi tylko o filmy to w playerze, np. w dziadowskim AllPlayerze ustaw sobie zmiane rozdzielczosci przy FullScreen i aspekt ekranu ustaw sobie 4:3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak... a nie ma jakiegoś lepszego sposobu...

Teraz radzę sobie tak - ustawiam 1680x1050 na obu ekranach, robię klona jest wtedy cały obraz na projektorze ale wydłużony - w subedit (tego używam do filmów) zwężam obraz na ekranie monitora (na oko - ok 75%) i na monitorze jest spłaszczony a na projektorze normanlny.

Czy nie ma możliwości uzstawienia teog jakoś niezależnie - żeby na jednym ekranie był obraz 1680x1050 a na drugim 1024x768 i żeby nic nie było nigdzie poucinane ?? - Żeby jakoś wysyłać film na ten ekran "obok" o mniejszej rozdzielczości...

No bo chyba musi być jakiś sposób - bo przestaje mnie to bawić - najpierw żeby obejrzeć film musiałem w AC3 włączyć SPDIF, potem włączyć film i był. Teraz jeszcze muszę zmieniać proporcje obrazu - trację przez to na jakości... za chwilę znowu coś dojdzie do zmieniania i wyjdzie że żeby po prostu oberzeć film trzeba będzie pół godziny coś przestawiać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi