Skocz do zawartości
yoo

Modecom Mc-400 Atx2.0 400w

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam pytanie bo mam zasilacz Modecom feel 400W - jeszcze nie podlączony. I teraz moj komp :

Procesor: Intel Celeron 2.75 GHz

Ram: 768 (dokpupione 512mb )

Dysk : 80 GB

Napedy : Nagrywarka dvd i cd

karta graf : redeon x1650 ( zamówiona geforce 8600 GT sonic + palit

i teraz niewiem czy jak podloncze czy mi to uciagnie i czy niepopali instalacji i czy czegoś nie uszgodzi ? ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pytanie bo mam zasilacz Modecom feel 400W - jeszcze nie podlączony. I teraz moj komp :

Procesor: Intel Celeron 2.75 GHz

Ram: 768 (dokpupione 512mb )

Dysk : 80 GB

Napedy : Nagrywarka dvd i cd

karta graf : redeon x1650 ( zamówiona geforce 8600 GT sonic + palit

i teraz niewiem czy jak podloncze czy mi to uciagnie i czy niepopali instalacji i czy czegoś nie uszgodzi ? ??

jeżeli to jest feel I albo feel II to nie ryzykuj, jak feel 3 to może da rady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w jaki sposób rozpoznać poszczególne typy I, II, III - mam zasiłkę Feel 400W, ale nie wiem jaka to seria...

Model Feel-400ATX - Czy w takim razie ta Feel I ?

pzdr! Nix

Edytowane przez Nix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli to jest feel I albo feel II to nie ryzykuj, jak feel 3 to może da rady

Śmieszny jesteś. Feel I ma awaryjność na poziomie 2-3%. Znajomy na FEEL I 400W od kilku miesięcy jedzie na Q6600 i 8800GTX [ kiepsko ma pod kopułą, ale to jego sprawa]. Oporowo zapina w Crysisa itp. Fakt ten zasilacz to śmieć, ale taki celeron nawet nie zagotuje go. FEELIII są już ok, to nie jest MC, ale tragedi nie ma.

Tak wygląda gromadka FEEL :D

http://www.komputronik.pl/Zasilacze_do_obu...talog,kat,2252/

Edytowane przez Shenlong

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to jest moj zasilacz jak juz wymienialem po wyzej wymagania mojego kompa . A to zasilacz : http://www.komputronik.pl/Zasilacze_do_obu...pelny,id,52212/ - kupilem go ale to bylo tak poszedlem do sklepu powiedzialem poprosze zasilacz MOdecom MC 400 w . Ok gosc mi daje ide do domu i patrze a to modecom feel III 400w. Wracam mowie im ze to nie ten oni mi powiedzieli ze to to samo i ze mi niewymienia zal.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

feel III powinien dac rade a jesli nawet nie, to one maja taka fajna ceche, ze zdychaja same, nie bioro sprzetu (widzialem 3 spalone feele 3 , 1 sam i 2 z glupoty uzytkownika i wszystkie poszly same)

Dokładnie jest tak jak napisaleś, mi dwa padły ale po drodze nie uszkodziły zadnych innych komponentów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to jest moj zasilacz jak juz wymienialem po wyzej wymagania mojego kompa . A to zasilacz : http://www.komputronik.pl/Zasilacze_do_obu...pelny,id,52212/ - kupilem go ale to bylo tak poszedlem do sklepu powiedzialem poprosze zasilacz MOdecom MC 400 w . Ok gosc mi daje ide do domu i patrze a to modecom feel III 400w. Wracam mowie im ze to nie ten oni mi powiedzieli ze to to samo i ze mi niewymienia zal.......

HAHAH tylko, że MC400 jest o połowę cięższy od FEELIII 400W :C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze mi ktos wyslac jak podlonczyc zasilacz modecom feel III do kompa :

procesor : intel celeron 2.70GHz

ram : 768

karta graf . Geforce 8600 GT sonic + palit

napedy : dvd i cd oddzielnie

dysk twardy : 80 gb

plyta glowna : VIARAMA U8598/U8798

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może wyjdę na chama, ale powiem tak:

Powtykać wtyczki z zasilacza tam gdzie się da na płycie, do napędów i grafiki :blink:

Dobra będę ambitny, ale uważam, że nic nie da się źle podłączyć. Największa wtyczka 20-24pin idzie na płytę, prócz tego jeszcze taka kwadratowa 4pin o ile gniazdo jest na płycie, z dyskami to chyba nie ma co tłumaczyć, a do grafiki kabelek albo dwa tak żeby pasowały. Jeśli nie masz podłączonej płyty do obudowy to chyba tego nie da się wytłumaczyć tak na forum. Mimo, że coś napisałem to czuję się jakbym nie napisał, mam nadzieję, że chociaż coś pomogę <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi