Jodlasty Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Ostatnio mam taki problem ze swoim procesorem. Po załadowaniu windowsa Menadżer Zadań pokazuje mi, że jeden rdzeń jest ciągle czymś zajęty. Na początku myślałem że to jakiś program wisi i zapycha procka, ale po odpaleniu programu procexp pokazuje się w zakładce System Idle Process komunikat Hardware Interrups 50% Czasami komputer włącza się i jest ok, ale ostatnio problem występuje coraz częściej. Co to w ogóle jest "Hardware Interrups"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 ... Co to w ogóle jest "Hardware Interrups"? Przerwanie sprzętowe innymi słowy jest wykonywany jakiś program umieszczony w bios lub w pamięci komputera poprzez przerwanie sprzętowe, jeśli podany jest numer przerwania to wtedy można powiedzieć co wywołuje to przerwanie. Przykładowe przerwanie sprzętowe: przyciskasz jakiś klawisz na klawiaturze , klawiatura wysyła sygnał do płyty a płyta wywołuje odpowiednią procedurę obsługi takiego przerwania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Mialem ostatni taki problem z plyta Asus A8R nalezaca do mojej dobrej znajomej po zainstalowaniu sterownikow HD Audio + jakies niezbedny update windows CPU non stop zajete w 50-60 % jak zaczolem szukac przyczyny to tez doszedlem do : Hardware Interrups Tyle ze dalsza walke sobie odpuscilem , przywrocilem system z kopi i zainstalowalem sterowniki audio z przed prawie 2 lat bez tego intelowskiego HD Audio komp chodzi spoko do dzis . Widac to byla jakas niezgodnos babol sterownika HD Audio . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Dziwna sprawa, bo raz sie to dzieje, a raz nie. Ciężko będzie mi ustalić jaki program to powoduje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 przewal sterowniki na najnowsze - te od procka tez - hd audio od realteka czasem cuda wyrabia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...