Skocz do zawartości
seba_999

Problem Z Instalką Xubuntu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak w temacie mam problem z instalacją xubuntu. Ładuje się live, dochodzi do instalacji i wiesza się przy 15%. Ubuntu ładuje się live, ale instalacja w ogóle ruszyć nie chce :(. Macie jakieś propozycje? Co może być nie tak, albo co robię źle? Xubuntu ponoć lekkie jest więc nie wiem dlaczego nie chce zadziałać :(

Konfig:

Duron 800 MHz

192 mb ramu

20 gb WD

obecnie siedzi w nim moja grafa zapasowa - ATI Rage II+ DVD

Aha i jeszcze jedno - proszę o tłumaczenie łopatologiczne ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby było śmieszniej to teraz pisze tego posta siedząc na Xubuntu, ale na moim kompie (konfig w sigu). A co do tego drugiego złoma, to teraz zawiesza sie na tym ekranie pt "migracja dokumentów i ustawień"... <_<

Próbowałem zainstalować uprzednio wyłączajac gnoma i system X (wg instrukcji z forum ubuntu) skończyło to sie jakimś errorem związanym z GTK i komunikatem, ze nie znaleziono pulpitu :|

Jakieś inne sugestie?

Edytowane przez seba_999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Instaluj w trybie tekstowym (wclae nie gryzie!), może się dowiesz czegoś więcej.

Masz na myśli instalkę wersji Alternate? Czy można to jakoś wymusić na 'normalnej'?

Drugie co mnie dziwi - jak xubuntu załaduje się live na tym słabym kompie to nie ma tych pasków na górze i dole ekranu (pasków zadań?) :blink:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem rozwiązany. Podczas instalacji jedna kostka ramu musiała być wyciągnięta. W przeciwnym razie instalka się wieszała. Po zainstalowaniu i włożeniu z powrotem kostki wszystko śmigało :)

Dziękuję wszystkim, a w szczególności kolegom: KrOOliK89 i xacti ;)

Edytowane przez seba_999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi