piotrjancy Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Witam orientuje sie ktoś jak nagrać pliki flac ogg ape wav jako audio cd tak żebym miał dźwięk 5.1 DTS po nagraniu?? Bo jak nagrywam to dźwięk zmienia mi sie w LPCM 2.0. Nigdy z tym nie miałem problemu bo płyty ściągałem jako obraz iso. a do niedawna zdarzają się przypadki że są same pliki ww. powyżej. I jeszcze jedno, raz mi się zdarzyło że nagrałem sobie płytę z muza DTS (obraz iso) po włożeniu do odtwarzacza płyta ruszyła, muza zaczęła grać tylko że była cisza. Podejrzałem jaki dźwięk odtwarza i było DTS 5.1. Wie ktoś czemu tak się stało? Na kompie było ok. Filmy z DTS chodzą bez problemu. Sprzęt: Sony DVP-NS78H, STR-DG510 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 (edytowane) No cóż, jeżeli masz dwukanałowy dźwięk to możesz spróbować go uprzestrzennić. Przykładowa instrukcja: http://forum.divx.pl/viewtopic.php?t=16519&start=17. Na forum Doom9 (w dziale audio) jest tego znacznie więcej ;) Poza tym musisz zaopatrzyć się w program do kodowania w DTS. Np taki: http://www.surcode.com/low/cd/cd.htm. Na wejściu musisz mieć 6 nieskompresowanych plików mono (WAV-PCM). Edytowane 9 Marca 2008 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Jeszcze jedno te pliki co ja mam przykładowo .wav są zakodowane w DTS, problem się pojawia po ich nagraniu - cisza w głośnikach (podgląd ścieżki w dvd wskazuje na 5.1 DTS) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 A w jaki sposób tworzyłeś płytę AudioCD? Rozpakuj pliki wav z obrazu iso i ręcznie stwórz kompilację AudioCD np w Nero, EAC, CDBurnerXP, itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Pliki że tak napiszę mam od kolegi :) właśnie tak robie kompilacja AudioCD i to nic nie daje, mam ciszę w głośnikach na kompie w PowerDVD gra bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 (edytowane) Może twój amplituner nie radzi sobie z AudioCD DTS. W filmach jest "czysty strumień" DTS o częstoliwości próbkowania (z reguły) 48kHz, zaś w AudioCD 44.1kHz. Oczywiście odtwarzacz DVD masz połączony z amplitunerem za pomocą kabla optycznego/coaxial? Edytowane 9 Marca 2008 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 (edytowane) Podłączone do: Gniazdo Digital Out (coaxial) a może by podłączyć przez Gniazdo HDMI Out ? Edytowane 9 Marca 2008 przez piotrjancy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 (edytowane) Panowie a da się nagrać AudioCD w dts które mam zrzucone na dysk na płytę DVD tak bym mógł sobie to odtworzyć w stacjonarnym dvd podpiętym do amplitunera? Edytowane 10 Marca 2008 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...