Skocz do zawartości
reddevil

Geil Black Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem z pamieciami. Chce zmienic timingi w biosie na 4-4-4-12 no i zmieniam bez problemu zapisuje ustawienia, PC sie resetuje ale juz nie wstaje. moze trzeba zmienic napicie, jak tak to na jakie? moj komp jak widac ponizej. z gory dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witaj w klubie geil'a :-| niestety mniej niz 2.3 nawet nie dawaj, ja mam ultra 800 2x1gb i jechalem na 2.34 max to juz jest dla mojej płyty;) takie napiecia zalecili mi na geilusa.com/forum

pozdro

Ogolnie P5K moim zdaniem jest dosc skomplikowana plyta do O/C pamieci... ja mam np. OC 900Mhz i wystarczy ze z auto przelacze na tryb manual (bez jakichkolwiek zmian) mobo robi problemy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Jestes kolejna osoba oszukana przez geIla ja mam podobny problem tez nie moge ustawic timingow 4-4-4-12 mimo ze pamieci mam CL4, zmieniam napiecie i nic nie da sie, pamieci dzialaja na 5-5-5-18 a o tym ze to sa CL4 jestem w 100%pewny bo takie zamowilem i na naklejce i opakowaniu pisze rowniez 4-4-4-12, poprostu te black dragony to badziew, dali [gluteus maximus] chlopaki z geila i tyle :-(((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez przesady. Nie są to wybitne pamięci ale też nie jest to najgorsze padło.

U mnie nie było problemów z domyślnymi ustwieniami przy 2.1V a i kręciły się lepiej niż OCZ'ty Platinum...

Z napięciem bym nie przesadzał bo trochę się grzeją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam dośc dziwne pytanie. Mianowicie jakie Memki są lepsze, GeiL Black Dragon czy Geil Ultra?? Bo Niby Black Dagon droższe ale dlaczego brak radiatora??

Edytowane przez DeVbol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie te ultry to teraz kiszka, nowe potrafią sypać błędami, dużo reklamacji itp. więc lepiej te BD, choć choć one jakieś super wypasy to nie są i opinie o nich różne.

Ultry cieszą się bardzo złą opinią, więc chyba lepiej BD.

Dokładnie tak, teraz brałbym goodram pro.. a te geile nie długo zareklamuje tez.;//

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ultry cieszą się bardzo złą opinią, więc chyba lepiej BD.

Ja mam 4 x 1GB Geil Ultra Low Latency i na 2.0V 900MHz 4-4-4-12-38-12-12-12-12 na MSI P35 = zero problemów.

Wcześniej miałem BD które to właśnie wymieniłem na te Ultry. BD były apodkręcalne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak, teraz brałbym goodram pro.. a te geile nie długo zareklamuje tez.;//

Co najlepiej kupic z niedrogich i dośc dobrze krecocych sie ram? OCZ (nie wiem jakie sa dobre), Geil ULTRA/BlackDragon, Patriot LLK, czy może coś innego w cenie do 150-160zl za nowe kostki 2x1GB?? (raczej sklep)

Edytowane przez DeVbol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A OCZ SLI?? Bo znalalzłem je w sklepie za 156zł i nie wiem jak wypadaja w porownaniu do np. OCZ Platinum, ktoś wie?

OCZ Platinum sobie daruj.

Przypominam, że to temat o Dragonach a nie jakie pamięci kupić, mam na to x pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam problem z tymi pamieciami pracuja mi na 5-5-5-18 chciałbym je przezucic na 4-4-4-12 ale nie wiem w jakiej sekcji sie je przestawia.Moja płyta to MSI neo3 P35. Z góry dziekuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zakładce gdzie ustawiasz częstotliwość fsb itp masz zakładkę: "advance dram configuration" potem: "configure dram timing by spd" dajesz na disabled i powinna się pojawić możliwość ustawienia timingów tak jest przynajmniej w Neo2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi