auperon Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Na 8RDA+ jest takie 5 bolcowe gniazdo do sledzia SPDiF - gorny prawy bolec to masa (GND) a dolny prawy to SPDiF IN. Czy mozana polaczyc CDROM z MOBO kabelkiem SPDiF laczac gniazdo Digital OUT z napedu CD z tymi dwoma bolcami z gniazda SPDiF na plycie. Zalezy mi na tym bo dotychczas mialem tak polaczonego CDka z Livem 1024 Player (wejcie SPDiF IN na karcie Creative'a) i przy odtwarzania plytek Audio unikalem w ten sposob niepotrzebnej 2-krotnej zamiany sygnalu Digital-Analog-Digital. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Przeciez mozna w nowszysch windowsach po prostu zaznaczyc: "Włącz cyfrowe odtwarzanie dźwięku" we własciwościach CDROMu w menedzerze urzadzen. Po co tak sie meczyc ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Nie rozumiesz napedy optyczne na tylnym panelu maja dwa wyjscia analogowe 4-bolcowe CD-OUT i 2-bolcowe cyfrowe elektryczne Digital-OUT. Przesylajac sygnal kabelkiem SPDiF unikasz niepotrzebnej konwersji sygnalu z cyfry na analog i spowrotem co ma miejsce niezalezne od oprogramowania jesli uzywasz kabelka analogowego L-G-G-R. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Wiec zasadniczo ja nie uzywam zadnego kabelka, cd-rom czyta plyty cdaudio cyfrowo jak dane i tyle. Naprawde kombinujesz niepotrzebnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Wiec zasadniczo ja nie uzywam zadnego kabelka, cd-rom czyta plyty cdaudio cyfrowo jak dane i tyle. Naprawde kombinujesz niepotrzebnie.Przy wstrzymaniu systemu tez ci czyta po tasmie - watpie a tak idzie po kabelku prosto do OUT-u i co najwazniejsze jest cisza - chyba ze lubisz w tym halasie sluchac plytek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...