Skocz do zawartości
Zioło85

Problem Z Pioneer Dvr-212

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem nie dawno kompa jak w sygnaturze i mam w nim nagrywarke pioneer dvr-212 i od poczatku mi nie nagrywa myslalem ze jest wadliwa wiec oddalem do gwarancji w piatek dostalem nowa i problem jest ten sam. Probowalem rozne wersje nero z seri 6, 8 i w obu to samo. Zaczynam nagrywac i nagrywa sie jakiś 1% i wyskakuje nie znany błąd nagrywarki. Moze trzeba cos ustawić albo użyc jakiegos odpowiedniego programu bo juz naprawde nie wiem :mur: . A pozatym jeszcze nie moge nic skasować z plyt rw.

P.S

Zmieniłem bios nagrywarki na najnowszy ale dalej nic

Edytowane przez Zioło85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czemu sprzedaj i kup nowa

czytalem troche po rożnych forach i podobno tak juz bywa z nagrywarkami na sata kwestia przypadku Moze lepiej wziąsć taka na ata

Albo podaj jakaś konkretna ktora jest pewna to pomecze typow 3 razy z gwarancją i bede musilei oddac kase i wezme nową

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Wiesz , czytalem swego czasu , ze to Abity maja wlasnie problemy z napedami SATA (Quad GT miedzy innymi). Sprobuj podlaczyc nagrywarke przez "przelotke" czyli kontroler SATA ale wpinany w PCI. Jesli nie masz to innej rady poza nowszymi biosami nie dam , te kontrolery tez kosztuja do 50 zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

udalo mi sie nagrywarke uruchomic a doszlem do tego w taki sposób że przejzalem różne fora i na jednym wypowiedział sie pewien człowiek że u niego ta nagrywarka kłuci sie z pewnymi sterownikami i okazało sie że u mnie jest tak samo. Zainstalowalem nowy system i potem pokazdym nowym zainstalowanym sterowniku czy programie probowalem nagrać plyte i okazalo sie ze po zainstalowaniu sterownikow do sieciówki(*) (zintegrowanej) amen nagrywarka juz nie dziala Ale dla mnie to żaden problem bo i tak

używam radiówki.

*nie wiem czy to napewno to ale na to wychodzi i jak na razie sie sprawdza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi