Zioło85 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 (edytowane) Kupilem nie dawno kompa jak w sygnaturze i mam w nim nagrywarke pioneer dvr-212 i od poczatku mi nie nagrywa myslalem ze jest wadliwa wiec oddalem do gwarancji w piatek dostalem nowa i problem jest ten sam. Probowalem rozne wersje nero z seri 6, 8 i w obu to samo. Zaczynam nagrywac i nagrywa sie jakiś 1% i wyskakuje nie znany błąd nagrywarki. Moze trzeba cos ustawić albo użyc jakiegos odpowiedniego programu bo juz naprawde nie wiem :mur: . A pozatym jeszcze nie moge nic skasować z plyt rw. P.S Zmieniłem bios nagrywarki na najnowszy ale dalej nic Edytowane 10 Marca 2008 przez Zioło85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sizeer Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Sprzedaj/wymień na inną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zioło85 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 czemu sprzedaj i kup nowa czytalem troche po rożnych forach i podobno tak juz bywa z nagrywarkami na sata kwestia przypadku Moze lepiej wziąsć taka na ata Albo podaj jakaś konkretna ktora jest pewna to pomecze typow 3 razy z gwarancją i bede musilei oddac kase i wezme nową Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Wiesz , czytalem swego czasu , ze to Abity maja wlasnie problemy z napedami SATA (Quad GT miedzy innymi). Sprobuj podlaczyc nagrywarke przez "przelotke" czyli kontroler SATA ale wpinany w PCI. Jesli nie masz to innej rady poza nowszymi biosami nie dam , te kontrolery tez kosztuja do 50 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zioło85 Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 udalo mi sie nagrywarke uruchomic a doszlem do tego w taki sposób że przejzalem różne fora i na jednym wypowiedział sie pewien człowiek że u niego ta nagrywarka kłuci sie z pewnymi sterownikami i okazało sie że u mnie jest tak samo. Zainstalowalem nowy system i potem pokazdym nowym zainstalowanym sterowniku czy programie probowalem nagrać plyte i okazalo sie ze po zainstalowaniu sterownikow do sieciówki(*) (zintegrowanej) amen nagrywarka juz nie dziala Ale dla mnie to żaden problem bo i tak używam radiówki. *nie wiem czy to napewno to ale na to wychodzi i jak na razie sie sprawdza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZooM Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 to nie problem sprzetowy ale softu, zainstaluj force ASPI, u mnie pomoglo :) http://uploaded.to/?id=g71osw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...