Skocz do zawartości
patrol1

Xeon Socket Lga771, Jakie Chłodzenie

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem kompletnie nowy w tych sprawach...

Otóż chciałem kupic chłodzenie wodne na CPU Xeon na szynie 771... ale jak przeglądam wszystkie te strony z cooling water, to tam głównie jest pod szynę 775... może być takie coś czy nie bardzo??

Jeżeli ktoś ma niedrogi, ale kompletny zestaw, może przypadkiem trafił gdzies w sklepi online... to chętnie zobaczę;)

Pozdrawiam

patrol1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EK Supreme na pewno sobie poradzi, ma to w specyfikacji. >>CLICK<<

Podejrzewam tez ze wszystkie bloki ktore pasuja na 603/604 tez beda ok, np do Swiftech APOGEE GT wyglada na to ze trzeba dokupic jakas opcjonalna zapinke. Nie wiem czy multizapinki w bloczkach polskiej produkcji sobie poradza, porownywalem zapinke od EK Supreme z ta z Frosta 3D i wyglada na to ze supreme ma o jeden kaplet otworow wiecej - wnioskuje po fotkach.

Udalo mi sie dokopac do takiego obrazka, jak widac rozstaw otworow troszke sie rozni, wiec raczej proponowalbym zakupic blok ktory na pewno ma w specyfikacji 771, czyli EK Supreme. Mysle ze Jargoniew mogl by tutaj sluzyc nieco bardziej wiarygodna opinia, jako ze ma duuuuuzo wiecej doswiadczenia w tej sprawie.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi