Consi Pit Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Witam Mam prośbę o poradę ponieważ nie mogę zmierzyć temperatury mojej karty 8800GT pracującej w zestawie z procesorem E4600 , 2 GB RAM Samsunga na systemie XP . Żaden z próbowanych przeze mnie programów tj nVtemplogger i everest w wersji 2.2 nie chcą pokazać temperatury grafiki a nTune pokazuje 0 stopni ... nie ma ta moja karta czujnika , czy może ma uszkodzony - proszę o poradę . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panfranek Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Jest to Asus 8800GT wersja Glaciator ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 moze bys zapytal w temacie o 88gt ale i tka masz 2opcje do wyboru nie ma czujki/ jest zablokowana w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Z tego co pamiętam to temp w 88GT można sprawdzić tylko po przez najnowszego SmartDoctora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mansonfan Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 a riva tuner ?:D tez ma monitor =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 a riva tuner ?icon_biggrin3.gif tez ma monitor =]I riva jest najlepsza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Riva tuner raz widzi raz nie :mad: . Asus zaszalał i wydał jakiś nowy czujnik którego nie widzą inne programy :lol: . EOT tu jest temat o 88GT ;) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=246126 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Consi Pit Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 (edytowane) Riva tuner raz widzi raz nie :mad: . Asus zaszalał i wydał jakiś nowy czujnik którego nie widzą inne programy :lol: . EOT tu jest temat o 88GT ;) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=246126 Dzięki za podpowiedzi i link - właśnie nie bardzo maiłem czas na te 170 stron ale sukcesywnie zdobywam wiedzę i już jestem na 13 ... Spróbuję na razie Riva Tuner , bo ten smartdoctor to jest tylko do Asusów chyba , a problem w tym że nie bardzo wiem kto jest producentem mojej karty bo kupiłem gotowca NTT i czekam na odpowiedź od nich - czy dostanę nie wiem . Z tyłu na obudowie są jakieś naklejki i trochę się pękam to otwierać bo gwara .... W GPU - Z karta wygląda tak - Edytowane 11 Marca 2008 przez Consi Pit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panfranek Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Sprawdź klikając prawym klawiszem na pulpit, wybierz właściwości i zakładka ustawienia tam będzie model karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Consi Pit Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Sprawdź klikając prawym klawiszem na pulpit, wybierz właściwości i zakładka ustawienia tam będzie model karty.Tam jest tylko że nVidia GF 8800GT 512 MB - nie ma nic o producencie karty . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Consi Pit Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 (edytowane) Pozwolę sobie jeszcze odświeżyć temat , bo Riva Tune 2.08 też pokazuje 0 stopni , a Smartdoctor nie wykrywa karty Asusa - więc to nie Asus .... Przy okazji powiedzcie proszę jak to jest z chłodzeniem w deskopach ?, bo u mnie wiatraczki słychać cały czas tak samo - tzn jak odpalam kompa to wentyle chodzą cały czas tak samo jakby były spięte na krótko - czy to normalne ? Po kilku godzinach grania w Gothic3 macam kompa z tyłu i jest chłodny , powietrze wydmuciach!e też ledwo ciepłe - rzekłbym letnie . Ale wentyle chodzą przez cały czas .... Edytowane 14 Marca 2008 przez Consi Pit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...