Skocz do zawartości
Consi Pit

Temperatura 8800gt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam prośbę o poradę ponieważ nie mogę zmierzyć temperatury mojej karty 8800GT pracującej w zestawie z procesorem E4600 , 2 GB RAM Samsunga na systemie XP . Żaden z próbowanych przeze mnie programów tj nVtemplogger i everest w wersji 2.2 nie chcą pokazać temperatury grafiki a nTune pokazuje 0 stopni ... nie ma ta moja karta czujnika , czy może ma uszkodzony - proszę o poradę .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Riva tuner raz widzi raz nie :mad: .

Asus zaszalał i wydał jakiś nowy czujnik którego nie widzą inne programy :lol: .

EOT

tu jest temat o 88GT ;)

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=246126

Dzięki za podpowiedzi i link - właśnie nie bardzo maiłem czas na te 170 stron ale sukcesywnie zdobywam wiedzę i już jestem na 13 ... Spróbuję na razie Riva Tuner , bo ten smartdoctor to jest tylko do Asusów chyba , a problem w tym że nie bardzo wiem kto jest producentem mojej karty bo kupiłem gotowca NTT i czekam na odpowiedź od nich - czy dostanę nie wiem . Z tyłu na obudowie są jakieś naklejki i trochę się pękam to otwierać bo gwara ....

W GPU - Z karta wygląda tak - post-152091-1205222859_thumb.jpg

Edytowane przez Consi Pit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę sobie jeszcze odświeżyć temat , bo Riva Tune 2.08 też pokazuje 0 stopni , a Smartdoctor nie wykrywa karty Asusa - więc to nie Asus .... Przy okazji powiedzcie proszę jak to jest z chłodzeniem w deskopach ?, bo u mnie wiatraczki słychać cały czas tak samo - tzn jak odpalam kompa to wentyle chodzą cały czas tak samo jakby były spięte na krótko - czy to normalne ? Po kilku godzinach grania w Gothic3 macam kompa z tyłu i jest chłodny , powietrze wydmuciach!e też ledwo ciepłe - rzekłbym letnie . Ale wentyle chodzą przez cały czas ....

Edytowane przez Consi Pit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi