Skocz do zawartości
Yoki

Ocz Reaper

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Niedawno zakupiłem RAMy OCZ Reaper CL3-4-4 800MHz PC2-6400 za okolo 245zł. Wszystko ładnie działają po lekkim OC i zmianie napięcia do dozwolonej ilości. Stress Orthosa nawet dobrze przeszły ale ostatnio na noc zostawiłem by sprawdzić ile będą działać. Rano zobaczyłem ze po 2h 13min wywaliło błąd. Nie przejąłem sie tym nawet włączyłem jeszcze 3d marki 03 i 05. Podczas testu 3d marka chciałem dotknąć pamięci i zobaczyć jakie ciepłe teraz są. To co zobaczyłem zszokowało mnie. Świetne radiatory z heatpipe'ami po prostu zsunęły się z RAMu i oparły się na kablach. Jedną kość na siłę wcisnąłem chociaż i tak wystaje kawałek gumy z pod radiatora. Natomiast na drugą kość za nic w świecie nie chce wejść. Myślę że przez temp. kości radiatory zsunęły się ale przecież po to one są by odprowadzały ciepło. Napisałem do sklepu od którego kupiłem RAM. Odpowiedzieli że to mało możliwe żeby się tak stało ale mogą je wymienić na nowe.

I tu moje pytanie, wysyłać ramy za gwarancją czy próbować w jakiś sposób wcisnąć radiatory mając nadzieję że będzie sie trzymać?

W sumie to juz zadecydowalem ze sprzedam te nowe pamieci po wymianie i kupie inne :|

Wiem ze to nie to miejsce ale od razu napisze ze sprzedam te Reapery

Edytowane przez Yoki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi