Gość dwaIP Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) Hmm. Ja jak mowilem srednio sie znam - te czesci doradzal mi kumpel. ... Na czym jak na czym ale na zasilaczach to kumpel się nie zna bo wybrał zasilacz który pasuje parametrami do zestawu sprzed ponad pięciu lat na dokładkę do takiego gdzie CPU zasilane jest z 5V ( horror jak można coś takiego proponować do nowego komputera ) ten zasilacz to jakiś złom. Lepiej polegaj na własnej wiedzy niż kumpla, jeśli czegoś nie wiesz to poczytaj ewentualnie spytaj w odpowiednim dziale forum. Jeśli chcesz koniecznie RAM 800 to może taki zestaw (bez obudowy i napędu optycznego) za 1790 (ceny z morele) (warto zadbać aby CPU było w rev G0 nie B3 ze względu na wydzielane ciepło) Gigabyte GA-P35-DS3L 260,00 Intel Core 2 Quad (775) Q6600 2.4GHz 730,00 A-Data DDR2 2x2048MB 800 Extreme Edition Overclocking MD2800+AD2G 270,00 Corsair CMPSU-450VXEU 195,00 195,00 Palit 7300GT 256MB 128BIT DDR3 TV/DVI (Sonic) 160,00 Seagate ST3250310AS Barracuda 7200.10 8MB 175,00 można nieco taniej biorąc tańszą kartę graficzną i lub zasilacz Chieftec GPS-450AA-101A. Edytowane 12 Marca 2008 przez dwaIP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guldur Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Nie no, taki palit daje rade a zasilka corsaira tez jest fajna. A dalbys rade zmotac cos pelnego na shifcie? Bude moge miec calkiem fajna za 100 zeta a naped zalezy mi tylko na tym zeby byl cichy wiec cos w ten desen co teraz zlozyles tylko na sprzecie z shifta. Wiem na razie, ze nie ma tam sensownego zasilacza, a ramu na stronie nie ma, ale z tego co mi kumpel mowil to nie bedzie problemu z jakims 2x2 gb na dualu sensownym, ew. i ram i zasilke kupie dodatkowo. Ogolnie wszystko sie okaze jak sie dowiem o ile taniej moglbyhm miec w shifcie. Btw. Gdzie mieszkasz? Bo juz Ci sie solidne piwo za pomoc nalezy.. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) .. A dalbys rade zmotac cos pelnego na shifcie? ... Nie, są za duże braki w opisach i nie wiadomo co się wrzuca do konfiguracji, zaczynając od CPU nie wiadomo nawet czy to BOX i czy trzeba kupić do niego chłodzenie jeśli OEM czy nie trzeba jeśli BOX. HDD nie wiadomo czy to SATA czy PATA . Porządny sklep powinien umieszczać numer fabryczny producenta by można było sprawdzić co to jest. Bał bym się powierzyć temu sklepowi części do montażu komputera skoro oferują omawiany zasilacz do zestawów bo po zmontowaniu mogą być nieodwracalne zmiany na niekorzyść podzespołów. Niestety mieszkam w Warszawie. Edytowane 13 Marca 2008 przez dwaIP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guldur Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 (edytowane) Nie no ten zestaw jest jak najbardziej ok.. ;) Teraz tylko wazna jest cicha i chlodna obudowa - ew. zawsze zostaje elite 331 bo w drugim kompie niezle sie sprawuje oraz cicha nagrywara bo to co jest w drugim jak juz wspominalem to ostra patologia.. ;p Ogolnie i tak do przelomu marca/kwietnia cos sie moze delikatnie zmienic wiec sie jeszcze okaze.. :) Z tego co widze to zamkne sie w okolicy 2000-2100 zl jak bym dokupil jakies wiatraki do budy. Biorac pod uwage ze mam np. 200 zl wiecej warto do czegos dolozyc - procz grafy, ta na razie styka? Ale tylko jezeli naprawde warto, bo oczywiscie im taniej tym lepiej a ten zestaw wyglada solidnie. ;) Jeszcze poza tymi drobnostkami dobrac jakis sensowny monitor - ale taki na ktorym tez sie bedzie dalo pograc po dokupieniu sensownej grafy za jakis czas. Edytowane 14 Marca 2008 przez guldur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...