Skocz do zawartości
loocas1

Zestaw Domowy Do Oceny

Rekomendowane odpowiedzi

W związku z zakupem nowego kompa chciałbym poznać wasze opienie na temat poszczególnych częsci ktore mam zamiar zakupić:

Mobo: Gigabyte GA-P35-DS3L iP35 Express (775)

Procesor: Intel Pentium Dual Core E2180 2.0GHz

RAM: GeIL 2GB PC2-6400 C4 Black Dragon (2x1GB) CL 4-4-4-12

HDD: 500GB Samsung Spinpoint SATA2 16MB

Grafika: XFX GeForce 8800GT Alpha Dog 512MB PCI-E

zasilacz: Tagan 500W 2 Force II PSU

Nie wiem czy dobrze wybrałem i cały czas nie wiem czy wybrać konfiguracje na intelu czy na amd. Mam pytanie również co do zasilaczy, ponieważ wiem że tagan robi zasilacze z odpinanymi kablami co na pewno ułątwia upchanie wszystkiego w obudowie, czy są jakies dobre zasilacze alterantywnych firm z tą samą opcją. Z góry dziękuje za ewentualne wskazówki i opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmiany: :)

Mobo: Gigabyte P31-DS3L

Procesor: Intel E2160

RAM: 2x1gb Corsair Twin2X

HDD: 500GB Samsung Spinpoint SATA2 16MB

Grafika: Galaxy 8800GT 512MB CoolerMaster Heat Pipe!!

zasilacz: NOX 500W, OCZ 500W, Corsair 450 VX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

płyta to albo p31-ds3l, albo p35-ds3r, p35-ds3l to praktycznie to samo co p31, za 50 zł więcej

no prawie ale nie wiem czemu napisales p35-ds3r, p35-ds3l te kolory to byla sugestia ze zle podalem model plyty bo nie rozumiem??? ja mam DS3 i nic wiecej zadnego R czy tam L!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jak planujesz 4GB Ram w przyszłości (4x1GB) to musisz się skusić na inną płytę ... albo GA P35-DS3 (mam ... jest OK jak za tą cenę) ... albo MSI Neo2-FR (obie tak są w granicach 300zł ale skłaniałbym się ku MSI).

P31 nie obsłuży 4 kostek dwustronnego ramu :)

Reszta taka jak napisał QRVICH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no prawie ale nie wiem czemu napisales p35-ds3r, p35-ds3l te kolory to byla sugestia ze zle podalem model plyty bo nie rozumiem??? ja mam DS3 i nic wiecej zadnego R czy tam L!!!

nie pisałem do Ciebie tylko do loocas1, a kolorem wyróżniłem ponieważ napisał p35 ds3l, a ta płyta jest nieopłacalna. Budową bliżej jej do p31 niż do p35, a to za sprawą 4 faz zasilania (obsłuży 4 dwustronne kości i to tyle różnic), a ds3/ds3r mają po 6 faz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi