Anielskooki Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 (edytowane) Witam,niestety mój problem jest bardzo denerwujący polega on na tym,że system się zawiesza o nieokreślonym czasie ,podczas nieokreśloncyh działań <czyli bez względu na to co robie>.Sytuacja jest na tyle dziwna,że komputer potrafi pracować 8 godzin i zwiesić się w czasie 9tej godziny pracy,a czasami zawiesi się 15 minut po odpaleniu-0 bsodów,poprostu wszystko zastyga,pomaga tylko reset guzikiem. Naprawde trudno mi powiedzieć,co może być tego przyczyną. Moja konfiguracja: Abit IP35 Quad 2.4 Q6600 NVIDIA GeForce 8800 GT (512 MB) OCZ XTC Vista Upgrade Edition OCZ2VU8002G 2GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz) Creative Audigy SE WDC WD4000AAKS-00YGA0 (372 GB, IDE) Zasilacz: Amacrox Warrior AX450 PNF <400 W > System: Windows XP Pro 32 Bit + SP 2 ze wszystkimi jak dotąd poprawkami Jeżeli chodzi o testy to testowałem już chyba wszystko przy pomocy Hiren's Boot CD. Testy pamięci nic nie wykazały <przekłądanie kości pamięci w inne sloty nic nie dało> Kolega zasgerował mi,że przyczyną może być temperatura procesora,jednak pracował stabilnie przez 5 godzin obciążony programem prime a szczytowa temperatura nie przekroczyła ~65 * C Napięcia też wydają się być ok: Komputer był odkurzany od środka,sloty przeczyszczane,urządzenia dociskane. Sterowniki z tego co się orientuje-najnowsze: Grafika: Wersja sterownika 6.14.11.6921 Dźwięk: Wersja sterownika 5.12.1.608 Modem <Motorola SurfBoard SB5100>: Wersja sterownika 2.4.1.0 Data BIOS'u systemowego 01/11/08 Data BIOS'u wideo 11/22/07 System nie jest zawiruszony,ani zaśmiecony niepotrzebnym softem. Antywir: Eset Nod 32 3.0.642.0 Zone Alarm Pro 7.0 Spy Bot S&D 1.5.2 Dodatkowo usuwam tempy etc. Easy Cleanerem... Proszę o pomoc,dziękuje za wytrwałość w czytaniu tego posta : ). Edytowane 10 Marca 2008 przez Anielskooki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 sprawdz (miernikiem) jakie zasilacz daje napiecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ochonski Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Hmmm mam podobny problem.Gdy pracuje na kompie to wsystko jest ok ,ale jak odejde na pare minut to juz komp wisi <_< reinstalacjia sys nie pomogła,nawet wymienilem kosc ramu bo myslalem ze to on powoduje zwiechy kompa.Teraz po przeczytaniu tego watku zastanawiam sie czy moze byc to zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 podaj caly konfig i zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panfranek Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 podaj caly konfig i zasilacz Ty chyba idziesz według jakiegoś skryptu, koleś opisał WSZYSTKO i nadodatek to co nawet nie jest istotne a ty pytasz o takie rzeczy. Q6600 + 8800GT i zasilacz 400W może i starczy ale kumpel też miał problem z restartami i wymienił zasilacz i teraz mu wszystko działa. Sprzwdź na zasilaczu na przykład 450W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 (edytowane) a zobacz post ktory jest nad tym ktory zacytowales... edit: dlatego zanim wlacze kompa to pije kawe :lol: Edytowane 11 Marca 2008 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panfranek Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Mała wpadka :>, no cóż nie jestem jedyny, który 20 minut po wstaniu z łóżka ma takie problemy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyna58 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Też mam czasami takie coś.Zasilacz wymieniłem i niestety czasami tez tak mam ale tylko w idle. Najczęściej się zawiesza jak podłączam pendrive pod usb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anielskooki Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Jutro będe miał miernik i sprawdzę dokładnie napięcia,możliwe,że 400 W może być za słabe na ten konfig ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 teoretycznie nie, ale po sprawdzeniu napiec okaze sie jak ta zasilka trzyma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anielskooki Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Witam,sorry za opóźnienie w podaniu napięć,ale dopiero dzisiaj mogłem sobie pozwolić na kupienie miernika. Więc sytuacja wygląda następująco: 5.0 = 5.20 3.3 = 3.41 12 = 12.03 Z tego co czytałem są napięcia mieszczą się w normach,cholera co może byc jeszcze przyczyną... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...