JaQs Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 (edytowane) Zbieram wlasnie na 8600GT, a czas jezeli chodzi o finanse mam niezbyt urodzajny wiec licze sie z kazdym groszem. Musze kupic sobie koniecznie nagrywarke DVD. I tu mam dylemat, czy przy obecnym stanie rzeczy oplaca mi sie brac nagrywarke na SATA? Czy jest jakas zauwazalna roznica pomiedzy nagrywarkami na IDE? Dodam, ze na Double Layer bez przekrecania plyty ani innych takich bajerach jakos szczegolnie mi nie zalezy. Narazie mysle o czyms takim: http://allegro.pl/item326219312_dvd_rw_lg_...t_sprawdz_.html Wiem, ze ryzykuje, ale moze sie oplacic. Normalnie kosztuje ok. 60zl. I jezeli warto to brac to bedzie fajnie, bo musze kupic grafike, potem dysk, wiec nagrywarka na SATA poszla by na dalszy plan. Co o tym sadzicie? Edytowane 10 Marca 2008 przez JaQs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Jeśli Ci nie szkoda tych 30zł (z wysyłką) za prawdopodobnie niedziałającą nagrywarkę (a nawet jeśli działa to jest to stary model, który pewnie jest już mocno wyeksploatowany) to bierz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 (edytowane) No to w takim razie co radzicie? Narazie jade na starym CD-RW LG x8 i musze kupic DVD. Nawet nie mam jak jakiejs juz nowszej gry czy filmu puscic... Zerknalem w komentarze tego goscia no i rzeczywiscie zalezy wszytsko od tego co sie trafi. :/ Edytowane 10 Marca 2008 przez JaQs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 3haq Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Nie oszczędzaj na takich niskich relacjach sprzętu. te nagrywarki działają "może" ale są już pożądnie zużyte. Chcesz nagrywarke na co najmniej dwa lata z gwarancją wydaj te sto złotych. Może posłórzy i 4 lata. A na kartę możesz jeszcze trochę poczekać, cenny będą niższe. Same zalety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 posłórzy Nie bierz tego do siebie ale pisze się posłuży. Przez ładną chwilę nie mogłem zjarzyć co chciałeś napisać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 No dobra, czyli w najblizszym czasie kupie jakas normalna, nowa nagrywarke. Co polecacie? Co jest w tanie i dobre... ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Pioneer DVR-215, Samsung SH-203 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Zdecyduje sie chyba na Samsung SH-203 bo jest tansza troche. Ale jaka wersje kupic? Bo sa SH-203H i P i D i w paru innych literkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Asus 2014L1T lub Pioneer DVR-215. Obydwie mają ten sam "środek" i kosztują podobnie. Teraz to chyba najlepszy wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...