Skocz do zawartości
Komornick

Jaki Zasilacz Jest Mi Potrzebny ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Zakupiłem kartę graficzną Gainward 8800GTS 512 i zastanawiam się czy muszę zmieniać mojego TAGANa 430W ?

Sprawa nie jest do końca prosta gdyż w obudowie jest troszkę żelastwa, oto mój przyszły konfig:

E4500@3.3GHz

MSI Neo2 FR

4x1GB Kingmax 830 MHz

8800GTS

2x500GB RAID 0

3x250GB RAID 0

2x nagrywarka

Audigy 2ZS

3 x wentyl 120mm

2 x wentyl 92mm

2 x katoda

Dodam że kartę chciałbym kręcić

Fajnie jakby ktoś podał mi info co ile ciągnie prądu, jakiś kalkulator no i proszę o ewentualne sugestie jeśli to co mam to za mało. Cena zasiłki to do około 600 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedna opcja - Corsair 520 HX :)

Daj spokój z tym zestawem poradzi sobie bez problemu, ale do 600zł... :?

W maksymalnym stresie może dobijesz do 300W, ale ten Tagan może już mieć problemy z racji wiekowej konstrukcji. Nie napisałeś nic o hałasie :-| Tak siak czy owak dołóż te 29zł + przesyłka i weź to http://zenfist.pl/enermax-infiniti-650w-ei...awt-p-1327.html :) A jak się nie spieszy to lada dzień powinny pojawić się takie zasiłki http://www.overclockers.co.uk/showproduct....amp;subcat=1083 :D pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, jeśli chce kupić sprzęt najwyższej klasy. Tylko po co? Co mu to da?

Inne konstrukcje, dużo tańsze, bedą w praktyce równie skuteczne. A stówek sporo w kieszeni zostanie na piwo/wódkę, lepszy sprzęt.

Po co mu mega cichy punkt widzenia, czy tylko ja widze tą niezliczoną ilośc HDD?

Ja bym wybieral pomiedzy BQ DP P7 pro 450, Corsaira VX550W, co prawda oba i tak ciche, ale w tym wypadku to tylko dodatek przypadkowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cisza jest dla mnie ważna. Z drugiej strony fajnie byłoby zaoszczędzić kilka stówek i dołożyć do obudowy. Planuje kupić Thermaltake Mozart TX a to nie jest mały wydatek (sama buda też nie jest mała ;-) . Dodam że obecnie przebywam na stałe w Irlandii więc ciężko z zakupem z Polski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi