brt32 Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 (edytowane) Dobry wieczor. Moj komputer to: C2D 4300, 2GB ramu, Gf7900GS i WinXP, kodek CoreAVC + AC3 Filter + KM Player lub Media Player Classic. Czyli z taka konfiguracja powinny raczej chodzic bez problemu filmy HD... Problem zaczyna sie wtedy, gdy wlacze dzwiek AC3 poprzez wyjscie SPDIF w 'AC3 Filter'. Komputer mam podlaczony do amplitunera kablem Toslink (karta dzwiekowa Audiotrak Prodigy). Ogolnie film chodzi plynnie... ale co jakis czas wystepuje przyciecie, zwolnienie a nastepnie przyspieszenie filmu przez co w amplitunerze zanika mi dzwiek na jakies 0,5 sekundy. No i jest to bardzo uciazliwe w czasie ogladania filmu... Problem znika jesli w ustawieniach 'AC3 Filter' wylacze dzwiek poprzez SPDIF. Wtedy film chodzi plynnie, ale dzwiek mam stereo poprzez kabel RCA. Co moze byc tego przyczyna? Pozdrawiam i dzieki za szybka odpowiedz. @edit: Juz jest ok - wystarczylo zmienic w ustawieniach AC3 Filter renderowanie z Direct Sound na Wave Out. Pozdrawiam. Edytowane 10 Marca 2008 przez brt32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...