killer805 Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 kupilem dzis samsunga 226bw, kolorki ok ale test z samochodzikiem mnie martwi, naet na 5 szybkosci smuzy :( 16 speed 10 speed 5 speed oddac go? w grach jest ok no ale, a czerwien i czern ma gorsza od mojego lg l1752s... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 kupilem dzis samsunga 226bw, kolorki ok ale test z samochodzikiem mnie martwi, naet na 5 szybkosci smuzy :( RTA WŁĄCZONE ? czerń porównujesz na jakich ustawieniach jasność ? z włączonym dynamicznym kontrastem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magg Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 to samo widzialem u siebie po testach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 RTA WŁĄCZONE ? czerń porównujesz na jakich ustawieniach jasność ? z włączonym dynamicznym kontrastem ? Może łon patrzy na ten rozmyty samochodzik który widać na screenach ? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magg Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Ja mam inny problem nie mogę nigdzie znaleźć regulacji kata patrzenia na monitor. Nie ma takiej opcji tu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 (edytowane) Ja mam inny problem nie mogę nigdzie znaleźć regulacji kata patrzenia na monitor. Nie ma takiej opcji tu? a co to takiego :) ? Może łon patrzy na ten rozmyty samochodzik który widać na screenach ? też nie wiem po co te screeny symulacyjne, KILLER miał inny monitor LCD więc chyba wie co to smużenie... :D chyba że się pomylił i nie wie jak działa ta opcja w programie PixelPersistenceAnalyzer z którego screeny wkleił, może myśli że program "łapie" smużenie monitora ???? :lol2: :lol2: :lol2: Jeśli tak to wyjaśniam jak działa opcja Streaky pictures w PPA: za pomocą suwaków regulacyjnych po lewej stronie: r.time, f.time i inne, ustawia się takie wartości aby po naciśnięciu CTRL generowany / symulowany obrazek przypominał poruszający się w środkowej części samochodzik np u mnie dla PVA 8ms wygląda tak: Edytowane 11 Marca 2008 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 ale na moim ze 16 speed wyglada gorzej niz u ciebbie, a ja mam 2ms a Ty 8 :( jak ustawic kontrast i jasnosc i jakie tryb ? warm? zeby sprawdzic czern i inne kolory. jutro wymieniem monitor bo wzialem powystawowy z 3dni bo nie bylo na sklepie, a jest na tym bubpiksel wiec wymieniam na nowy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 (edytowane) ale na moim ze 16 speed wyglada gorzej niz u ciebbie, a ja mam 2ms a Ty 8 :( z twoich screenów wynika ze nie zmieniałeś r.time f.time więc dlaczego ma wyglądać lepiej jak tam masz 50ms domyślnie!!! masz 2ms jak włączysz opcje RTA ON, przy RTA OF jest zwykłe 5ms czy nawet 8ms jak ustawic kontrast i jasnosc i jakie tryb ? warm? zeby sprawdzic czern i inne kolory. jutro wymieniem monitor bo wzialem powystawowy z 3dni bo nie bylo na sklepie, a jest na tym bubpiksel wiec wymieniam na nowy :D jasnośc 10-30% kontrast 60-90, tryb custom reszta jak wolisz rgb, gamma mode 1 lub 2, opcja RTA ON ale coś chyba nawet instrukcji nie przeczytałeś ustawienie jasności ma wpływ na czerń Edytowane 11 Marca 2008 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 RTA bylo wlaczone :( nie moge sprawdzic na jakiej matrycy mam go, daje kontrast i jasnosc na zero i trzymam surce i wylacza sie na chwile a potem znowu jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Smużenie niestety gołym okiem zauważalne :/, choć nie przeszkadza tak bardzo ;). P.S przy stronach www, np. na tej gdy przewijam do dołu to ta ramka od cytatów się rozmywa tworząc zaraz pod nią pasek koloru różowego. Po wyłączeniu RTA problem dziwnych kolorów znika lecz przy przewijaniu tekst jest prawie nieczytelny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...