TeLe Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 witam chcialbym przygotowac sos pesto do spaghetti. czytalem wiele przepisow i w kazdym trzeba dodac orzeszkow pini, mam pytanie czy te orzeszki mozna zastapic jakimis innymi? poniewaz u mnie w malym miescie ciezko o takie rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Jasne ze mozesz zastapic ale to juz nie bedzie prawdziwe pesto , tyle ze nie musisz sie tym zbytnio przejmowac w roznych regionach Itali sa rozne sposoby przyzadzania pesto na tym polegaja kulinaria zeby czasami improwizowac ,tworzyc nowe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Do tej pory kupowałem pesto w sklepie (czasem było lepsze a czasem było gorsze) - tak myślę nad zrobieniem pesto od podstaw ... może podzielicie się swoimi przepisami ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 a czym moglbym to zastapic? bo szczerze nigdy nie jadlem tych orzechow i nie wiem jaki maja smak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Ja też nie wiem, ale orzech to orzech! Weź włoskie orzechy, albo laskowe. Może migdały? I słonecznik i dynia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysterio Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 ok, wiedz tak do pesto potrzebujesz: orzeszkow (peanuts albou pinut - nie mam pojecia jaki one maja odpowiednik w PL, tzn. po przetlumaczniu) bazylia, oliwa z oliwek ------------- grilujesz orzeszki zeby lekko sie zarumienily (NIE BYLY CZRNE LU BRAZOWE TYLKO LEKKO ZRUMIENONE!!! - jak je spalisz to wyrzuc i zacznij od nowa) mikksujesz w/w orzeszki z oliwa i bazylia (SWIEZA - takie sredniej wielkosci listki, nie suszony SHIT) dodajesz troszke soli i pieprzu ....i masz Tiesto ...ups sorry mialem na mysli Pesto 8) --- mozesz tez dodac pomidorow (tylko bez miazszu!!!) lub tez bazylie zastapis SWIEZYMI liscmi kolendry i rowniez fajny sosik wyjdzie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...