Szczuru Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Witajcie. Wczoraj w sklepie u siebie na mieście kupiłem chłodzenie Pentagram HP-100AlCu, ale te zapinki się zapina na koszyk są za szerokie i jedna z nich zawadza o radiator na mostku północnym i nie chce się zapiąć. Jako że chłodzenie kupiłem wczoraj, to czy mogę się ubiegać o zwrot pieniędzy czy mogę prosić o inny model chłodzenia? Bo co ja z tym teraz mam zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 (edytowane) tu może być problem, sklep nie ma obowiązku przyjąć nawet nowego towaru-oryginalnie zapakowanego(mogą robić wyjątki, chcąc dbać o swoja reputacje), Ty zapewne rozpakowałeś sprzęt z folii więc tym samym już całkowicie przekreśliłeś sobie szansę na zwrot towaru do sklepu. Edytowane 11 Marca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 On w folii nie był, tylko w pudełku :unsure: . Owszem rozpakowałem, ale żadnych śladów nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 (edytowane) zapakuj wszystko tak jak było oryginalnie i idź wymienić ;) jeśli sklep jest ok to nie powinno być problemu, trzeba tylko sprawiać wrażenie osoby konkretnej by sprzedawca nie wciągnął Cię w niepotrzebną rozmowę na temat wiedzy o pctach ;] oczywiście problem jest gdy natrafisz na nieciekawy sklep ... mi w proline za nic w świecie nie chciał przyjąć towaru zakupionego kilka godzin wcześniej, choć nawet nie rozpakowałem. Edytowane 11 Marca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 No idę. Ale mam mówić, że nie pasuje czy co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 w tym przypadku nie ma co ściemniać, sprzęt sprawny tylko wymiary nie te ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Byłem w sklepie. Sprzedawca odesłał mnie to serwisu a serwis na to: proszę przynieść komputer-coś przytniemy coś skrócimy. No chyba ich pogięło. Nie dość, że nie widzi mi się zostawiać kompa, to jeszcze mi coś poniszczą :mad2: EDIT Pogadałem z serwisem i przyznam że nie tego oczekiwałem: Macie pomysł na poprowadzenie dalszej rozmowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 niestety, jak pisałem wcześniej sklep może a nie musi przyjmować z powrotem towaru. ale chcieli być "uprzejmi" i zaproponowali pomoc w instalacji ;) w tej sytuacji nic innego raczej zrobić nie możesz jak modyfikacja chłodzenia w taki sposób aby wlazło ;] sam nie raz miałem podobne przypadki, cóż człowiek uczy się na błędach, na drugi raz trzeba będzie dokładniej dobierać sprzęt analizując np jego wymiary ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Zawsze możesz sprzedać chłodzenie na allegro, odzyskasz większość kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 wina jest po twojej stronie, nie po sklepu/producenta. chlodzenie jest sprawne - to ty masz niekompatybilny sprzet. nic nie poradzisz. jedyne wyjscie to odsprzedanie. to tak jak ja bym mial reklamowac zalmana, ktorego mam na mostku, ze przez niego nie moge zamontowac karty w pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 to chłodzenie możesz zamontować w dwoch pozycjach. Poziomo i pionowo. Spróbuj obrócić koszyk o 90 stopni i zobacz czy bedzie pasować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Będzie pasować tylko w jednej pozycji-wentylator w stronę zasilacza, a powietrze w dół obudowy, co jest oczywiście niedopuszczalne, bo nie wyobrażam sobie takiego obiegu w obudowie :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Hmm a jakby odwrócić wentylator na drugą stronę? Tak żeby zasysał z chlodzenia a wydmuchiwał na zasilacz? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 No nie wiem jutro zobaczę. Ale nie jestem zadowolony ogólnie z wentylatora w zestawie. Słychać łożyska od najniższych obrotów :/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 wina jest po twojej stronie,Dodam cos od siebie....pisalem o tym koledze duzo wczesniej przed zakupem z racji tego , ze mam HP100 i mialem podobny problem na 965 , ktorego NB jest znacznie mniejszy od P35 Gigabyte...Wiec na tym to wlasnie wyszlo jak wyzej , u mnie HP100 siedzi bokiem , wentyl w strone wyciagajacego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 jesli twoje chlodzenie wyglada jak fabrycznie nowe, poszedles do sklepu i zaproponowales wymiane na inne a oni nie poszli ci na reke to jest to conajmniej smieszne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Nie mają mnie gdzieś po prostu. Ich motto: "kupiłeś to męcz się matole". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 A jaki to by był problem by przed zakupem wymierzyć cały wentyl (sprzedawca na pewno zgodzi się wyjąć z pudełka i zrobić wymiary wentyla) potem iść do domu i zobaczyć czy wejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 A jaki to by był problem by przed zakupem wymierzyć cały wentyl (sprzedawca na pewno zgodzi się wyjąć z pudełka i zrobić wymiary wentyla) potem iść do domu i zobaczyć czy wejdzie.Taki problem , ze to o czym TY piszesz to gdybanie... Wiekszosc sklepow nie pozwoli Ci otworzyc pudelka... Mimo , ze HP100 jest w plastiku i da sie go pozniej zamknac bez zadnego problemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Wiesz jak się zagada dobrze ze sprzedawca to zawsze pójdzie na rękę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Jesli ktos jest kumaty... To bierze pod uwage informacje o problemach z montazem. Sprzedaj na allegro, EOT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Hehe, nie brnij już dalej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 A nie jest czasem tak, że masz prawo oddać towar w ciągu 10 dni , bez podania przyczyny? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Czasem tak, ale akurat nie w tym wypadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Reklamuj plyte, bo producent nie dostosowal jej do standardów jakie określił intel w specyfikacji :) . Producenci chlodzenia robia je tak, zeby zgadzalo sie z danymi ktore dostali od intela :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 A nie jest czasem tak, że masz prawo oddać towar w ciągu 10 dni , bez podania przyczyny? :wink:dotyczy to zakupów na odległość (internet, z katalogu ...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Jeżeli będą mnie próbować dalej wyzywać od "fachowców" to im nie puszczę płazem. Nie mogę mi udowodnić flashowania BIOS'u. Na dodatek nawet się nie dotykałem, ale oni "wiedzą" swoje. Zobaczymy co wymyślą dalej. Ja ich nie oczerniałem, to on wszedł i zaczął mnie oczerniać więc sorry bardzo, nikt ze mnie idioty nie będzie robił :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 pozwole sobie wkleic conieco z pc-laba, zeby pokazac jakim "fachofcem" jest kolega: Do momentu, gdy zajrzałem do pudełka po chłodzeniu Pentagram HP-120AlCu. Zaglądam i co? PUSTO. Gdzie jeden zestaw bacplate? Gdzie pasta? Gdzie szpachelka do rozsmarowania pasty? NIE BYŁO. Kosmici ukradli? sie pofatygowalem do szafy i zrobilem foto tego co zostaje w pudelku po zamontowaniu tego pentagrama na LGA775 wiec nie wiem o jakie backplate ci chodzi? a pasty jest na jedno smarowanie :lol: 4929630[/snapback] Poczytaj testy-są 2 zestawy backplate, a u mnie był jeden. Pasta może i jest jednorazowa, ale do mojego komputera poprosiłem Arctic cooling silver 5 i taką pastą posmarowano procesor. Pominę fakt, że ilość jakiej użyto wystarczyłaby na 3 razy... Proszę: 4929889[/snapback] Po przeczytaniu wszystkich postów, postanowiłem zamontować wentylator HP-100AlCu Lite na takiej płycie jak ma klient, czyli Gigabyte GA-P35-DS3R. Są to komponenty takie same które posiada osoba która ma problem z tym chłodzeniem. Możecie sami zobaczyć na zdjęciach ze to chłodzenie pasuje do tej płyty głównej. Jeśli chodzi o zwrot. Przykro mi ale przyszedłeś do sklepu nie mówiąc że chcesz zwrócić tylko upierałeś się że nie pasuje, nikt cię nie namawiał na zakup. A oskarżenie ze ten wentylator nie pasuje jest bezpodstawne, co można zobaczyć. Ponawiamy propozycję przyniesienia komputera wraz z chłodzeniem w celu rozwiązania Pana problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) Po przeczytaniu tematu na pctrolu, nasuwa się tylko jedna myśl.... prawo jazdy na komputer! :lol: Edytowane 13 Marca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) Temat do kasacji. Jakoś ze sprzedawcą doszliśmy do porozumienia. Ja zwróciłem honor za chłodzenie, choć wciąż jestem posądzony o flash BIOS, którego nie dokonałem . Możecie się ze mnie śmiać z tej wpadki, ale to nie koniec jakże bujnej historii :lol2: . Zamontowałem cooler tak jak na zdjęciach i co? Odpalam kompa, 5 sekund orthosa i temp proca=98 stopni. Myślicie może że jestem gapa? Nie. Sprawdziłem wszystko czy dociśnięte i ok nie ma nigdzie luzów. Wniosek? Może i da się tego pentka zainstalować, ale za to musi wadzić zapinka o radiator na płycie głównej. Idę do sklepu i zobaczymy jaki będzie finał. Jeszcze zobaczymy kto kogo będzie przepraszał. Edytowane 13 Marca 2008 przez Szczuru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...