MaryGave Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 (edytowane) Witam Mam taki problem z płytami w tym napędzie otóż jak umieszczam np czystą płytę (Sony dokładnie taka jak ta http://allegro.pl/item323111138_dvd_r_sony...l_box_1szt.html To płyta rozpędza się i nagle trzeszczy a po wyjęciu jej z napędu jest pył na pierścieniu tak jak by ją tarło A poprzednią taką samą płytę nagrałem bez problemu używałem dziś płyty EMTEC i bez problemów ją odczytuje. czy to jakaś wada nagrywarki ? lub płyt jak płyt to jakie płyty najlepiej powinienem używać ? Edytowane 11 Marca 2008 przez MaryGave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sizeer Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) nie czytasz forów... pioneer to najgorsza nagrywarka na świecie:) jeśli chodzi o rozpoznawanie nośników, kup lg albo samsunga. Zawsze możesz spróbować uaktualnić firmware. Np. mój Lite-on nie chciał czytać płytek double layer a nowego firmware nie ma, za to był nowy z bliźniaczej Benq i teraz czyta. Edytowane 13 Marca 2008 przez pml83@tlen.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaryGave Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Na innym forum doradzono mi tego właśnie pioneera więc jak o_O mam też lite-ona i też jakoś mi płyt nie chce czytać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZooM Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 @ml83@tlen.pl: akurat nagrywarki pioneera od wielu modeli maja najlepsza jakosc zapisu na wiekszosci nosnikow @marygrave: mogles kupic wadliwa serie plytek, albo fake'i sprobuj tez zainstalowac force ASPI, u mnie pomoglo gdy w ogole w indowsie nagrywarka nie nagrywala http://uploaded.to/?id=g71osw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mas1o Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 ta nagrywarka ma najczesciej problem z jakimis dennymi cdromami, ale ogolnie to jest najlepsza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaryGave Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Witam odświeżam temat bo problem jest nadal :blink: otóż używałem różnych nośników z różnych sklepów i to samo ;/ a ostatnio dysponuję kamerą więc nagrałem co i jak się robi link Tutaj dodam że płyta w napędzie to Verbatim DVD-R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 @ml83@tlen.pl: akurat nagrywarki pioneera od wielu modeli maja najlepsza jakosc zapisu na wiekszosci nosnikow Jakość zapisu najlepszą ale odczytu najgorszą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Napęd na gwarę spotkałem się już z takimi przypadkami. Wymienią Ci z miejsca jak w dobrym sklepie kupiłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...