Skocz do zawartości
MaryGave

Nagrywarka Pioneer Dvr-212 I Problem Z Płytami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki problem z płytami w tym napędzie otóż jak umieszczam np czystą płytę (Sony dokładnie taka jak ta http://allegro.pl/item323111138_dvd_r_sony...l_box_1szt.html To płyta rozpędza się i nagle trzeszczy a po wyjęciu jej z napędu jest pył na pierścieniu tak jak by ją tarło A poprzednią taką samą płytę nagrałem bez problemu używałem dziś płyty EMTEC i bez problemów ją odczytuje. czy to jakaś wada nagrywarki ? lub płyt jak płyt to jakie płyty najlepiej powinienem używać ?

Edytowane przez MaryGave

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie czytasz forów... pioneer to najgorsza nagrywarka na świecie:) jeśli chodzi o rozpoznawanie nośników, kup lg albo samsunga.

Zawsze możesz spróbować uaktualnić firmware.

Np. mój Lite-on nie chciał czytać płytek double layer a nowego firmware nie ma, za to był nowy z bliźniaczej Benq i teraz czyta.

Edytowane przez pml83@tlen.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ml83@tlen.pl:

akurat nagrywarki pioneera od wielu modeli maja najlepsza jakosc zapisu na wiekszosci nosnikow

@marygrave:

mogles kupic wadliwa serie plytek, albo fake'i

sprobuj tez zainstalowac force ASPI, u mnie pomoglo gdy w ogole w indowsie nagrywarka nie nagrywala

http://uploaded.to/?id=g71osw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi