kubajew Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Która firma najlepsza ;]. zasilac zdo zesatwu e2160 GB p31 , 1gb ramu, galaxy 7600gs. Szmalu nie mam za dużo, w sensie nie chcę być jakiś rozrzutny ;D z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guldur Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 ja mam e2160, 2 gb ramu, grafe zintegrowana, plyta Asrock conroe 1333-costam i mam delte - od pol roku brak problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Kup chefa za 135zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 ma mocną 12 V linię cheif? bo planuję ostre podkręcanie :]. mój obecny chieftec, ma linię 12 V jakąś mizerną - 11,7V ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 (edytowane) Amacroxy są bardzo dobre. Szefy też bdb ale głośne dosyc Edytowane 11 Marca 2008 przez mattis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 ma mocną 12 V linię cheif? bo planuję ostre podkręcanie :]. mój obecny chieftec, ma linię 12 V jakąś mizerną - 11,7V ;/GPS-450AA-101A ma 29A na lini 12V więc nawet nie powinien się zmęczyć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Amacroxa bierz :) Chiefy są głośne, więc od razu byś musiał zrobić fan-swapa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 ma mocną 12 V linię cheif? bo planuję ostre podkręcanie :]. mój obecny chieftec, ma linię 12 V jakąś mizerną - 11,7V ;/ Natężenie na danej linii podaje się w A [amperach] :wink: Chieftec jest bardzo mocny i wystarczy nawet do sporego OC ;] Przy takim sprzęcie nie zmęczy się i powinien zachować w miare cichą prace, ale pod obciążeniem może bywać różnie więc zaznaczam że do tych nie hałaśliwych to on nie do końca należy, zawsze masz fanswapa, czyli prostą zmiane wentyla, wtedy zasilacz godny polecenia :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdrake Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Polecam amacroxa AX-450PNF. Mam sam, cichy jest :D (Ale i tak noiseblocker w nim siedzi:P - cichofil jestem :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkeldzekson Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 (edytowane) Amacrox przeciez jest drozszy od modecoma mc a to jest to samo tylko z inną naklejką, to po co ma przepłacac ? Do tego sprzetu spokojnie ci wystraczy mc-350 (ja mam e2160@3.0,1950pro i mc-350 i napiecia wszystkie rowne) Jak wezmiesz mc-400 to bedziesz mial duuuuuzy zapas. edit: A i amacrox 450 to jest to samo co mc-400, a amacrox 400 to mc-350. pzdr Edytowane 11 Marca 2008 przez majkeldzekson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zala666 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Test 45 zasialczy Polecam poczytac, docs duzo modeli przetestowanych. Amacroxy uwazam za dobre zasilcze, ale tylko te z wyzszych serii FreiErde. Nizsze Amacroxy nie sa tak udanymi konstrukcjami i wybor np pomiedzy chefem, modecomem MC oraz amacroxem nie bylby dla mnie wcale taki oczywisty. Polecam nastepujace zasialcze(kryterium wyboru dla nizej wymienionych powinna byc ich cena oraz ktory z nich bedziesz mial okazje kupic po cenach zblizonych do podanych przeze mnie lub nizszych, jakosciowo sa bardzo podobne, kazdy powinien wystarczyc do Twojego zestawu): Amacrox Free Earth AX420-60GLN 350W 159zl Cooler Master Extreme Power Plus 460W 170zl Modecom MC-400 <130zl Chieftec GPS-450AA-101A <130zl Amacroxy jaki chcesz, bo w gruncie rzeczy nie sa zle, maja kilka sporych wad jak np sprawnosc na poziomie 60% i zawyzona moc na (np 450 ma bodajze max ok 380w) ale sa za to tanie. Uwazam ze znacznie pewniejsze beda te wczesniej wymienione. Jezeli ktorys z uzytkownikow TANICH AMACROXOW chcialby sie wypowiedziec i wyprowadzic mnie z bledu zapraszam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 (edytowane) Modecomy i Amacroxy to takie same konstrukcje tu róznicy nie ma.Chieftecki moze nie co lepsze ale głosniejsze Edytowane 11 Marca 2008 przez mattis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 a czy huntkey 300W uciągnie taki zestaw? :] bo mam pod ręką, ale się boję testować :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 A może podasz dane z tabliczki znamionowej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 +5V 30A +12V 13A -5V 0,5A -12V 0,8A +3.3V 14A +5VSB 2A Huntkey LW-8250 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Lepiej nie podłączaj :) 13A na 12V to zdecydowanie za mało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 A czy przypadkiem modecom MC-350 to nie to samo co MC-400 tylko z inną naklejką ;) ?? Coś mi się tak obijało o uszy takie twierdzenie. A modecoma bardzo sobie chwale :D cichutki nawet po OC a proc puszczony na 2,6ghz (z 1,6 def) i do duzo mocniejszych sprzętów wystarczy spokojnie. U mnie się nawet nie zagrzewa.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 przekonaliście mnie MC-350 pada moim łupem ;P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...