Skocz do zawartości
kubajew

Jaki Zasilacz Do 150 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

ma mocną 12 V linię cheif? bo planuję ostre podkręcanie :]. mój obecny chieftec, ma linię 12 V jakąś mizerną - 11,7V ;/

Natężenie na danej linii podaje się w A [amperach] :wink: Chieftec jest bardzo mocny i wystarczy nawet do sporego OC ;] Przy takim sprzęcie nie zmęczy się i powinien zachować w miare cichą prace, ale pod obciążeniem może bywać różnie więc zaznaczam że do tych nie hałaśliwych to on nie do końca należy, zawsze masz fanswapa, czyli prostą zmiane wentyla, wtedy zasilacz godny polecenia :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amacrox przeciez jest drozszy od modecoma mc a to jest to samo tylko z inną naklejką, to po co ma przepłacac ?

Do tego sprzetu spokojnie ci wystraczy mc-350 (ja mam e2160@3.0,1950pro i mc-350 i napiecia wszystkie rowne)

Jak wezmiesz mc-400 to bedziesz mial duuuuuzy zapas.

edit: A i amacrox 450 to jest to samo co mc-400, a amacrox 400 to mc-350.

pzdr

Edytowane przez majkeldzekson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Test 45 zasialczy Polecam poczytac, docs duzo modeli przetestowanych. Amacroxy uwazam za dobre zasilcze, ale tylko te z wyzszych serii FreiErde. Nizsze Amacroxy nie sa tak udanymi konstrukcjami i wybor np pomiedzy chefem, modecomem MC oraz amacroxem nie bylby dla mnie wcale taki oczywisty. Polecam nastepujace zasialcze(kryterium wyboru dla nizej wymienionych powinna byc ich cena oraz ktory z nich bedziesz mial okazje kupic po cenach zblizonych do podanych przeze mnie lub nizszych, jakosciowo sa bardzo podobne, kazdy powinien wystarczyc do Twojego zestawu):

Amacrox Free Earth AX420-60GLN 350W 159zl

Cooler Master Extreme Power Plus 460W 170zl

Modecom MC-400 <130zl

Chieftec GPS-450AA-101A <130zl

Amacroxy jaki chcesz, bo w gruncie rzeczy nie sa zle, maja kilka sporych wad jak np sprawnosc na poziomie 60% i zawyzona moc na (np 450 ma bodajze max ok 380w) ale sa za to tanie. Uwazam ze znacznie pewniejsze beda te wczesniej wymienione.

Jezeli ktorys z uzytkownikow TANICH AMACROXOW chcialby sie wypowiedziec i wyprowadzic mnie z bledu zapraszam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy przypadkiem modecom MC-350 to nie to samo co MC-400 tylko z inną naklejką ;) ?? Coś mi się tak obijało o uszy takie twierdzenie. A modecoma bardzo sobie chwale :D cichutki nawet po OC a proc puszczony na 2,6ghz (z 1,6 def) i do duzo mocniejszych sprzętów wystarczy spokojnie. U mnie się nawet nie zagrzewa....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi