przemas0 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Witam Ostatnimi czasy bardzo męczę się z moim cudeńkiem . Sprzęt P4 2.4 , płyta: asrock ge pro-ht , karta graf radek 9600pro <teraz śmigam na zintegrowanej :blink: . zasilacz 400w . Ale do rzeczy, w pewnym momencie nie mogłem korzystać z praktycznie z żadnej gry , w dxdiag jak przeprowadzałem test robił reset, jak uruchomiałem gre to reset albo bluescreen. karta ta działa na innym sprzęcie i działa na bardziej wymagających grach. Szperałem w necie , pytałem znajomych itd nikt nic nie wie :mur: . Ostatnio odpaliłem Debugging Tools for Windows i dostałem taki oto raport. Microsoft ® Windows Debugger Version 6.6.0003.5 Copyright © Microsoft Corporation. All rights reserved. Loading Dump File [C:\WINDOWS\Minidump\Mini012308-01.dmp] Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available Symbol search path is: *** Invalid *** **************************************************************************** * Symbol loading may be unreliable without a symbol search path. * * Use .symfix to have the debugger choose a symbol path. * * After setting your symbol path, use .reload to refresh symbol locations. * **************************************************************************** Executable search path is: ********************************************************************* * Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. * * * * The Symbol Path can be set by: * * using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. * * using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. * * using .sympath and .sympath+ * ********************************************************************* Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 2 *** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe Windows XP Kernel Version 2600 (Service Pack 2) UP Free x86 compatible Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS Kernel base = 0x804d7000 PsLoadedModuleList = 0x8055a820 Debug session time: Wed Jan 23 21:06:45.140 2008 (GMT+1) System Uptime: 0 days 0:04:50.703 ********************************************************************* * Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. * * * * The Symbol Path can be set by: * * using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. * * using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. * * using .sympath and .sympath+ * ********************************************************************* Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 2 *** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe Loading Kernel Symbols ................................................................................ ...................................................... Loading User Symbols Loading unloaded module list .......... ******************************************************************************* * * * Bugcheck Analysis * * * ******************************************************************************* Use !analyze -v to get detailed debugging information. BugCheck 10000050, {b89c6071, 0, b89c6071, 0} ***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis. ************************************************************************* *** *** *** *** *** Your debugger is not using the correct symbols *** *** *** *** In order for this command to work properly, your symbol path *** *** must point to .pdb files that have full type information. *** *** *** *** Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not *** *** contain the required information. Contact the group that *** *** provided you with these symbols if you need this command to *** *** work. *** *** *** *** Type referenced: nt!_KPRCB *** *** *** ************************************************************************* Unable to load image Ntfs.sys, Win32 error 2 *** WARNING: Unable to verify timestamp for Ntfs.sys *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for Ntfs.sys Unable to load image fltMgr.sys, Win32 error 2 *** WARNING: Unable to verify timestamp for fltMgr.sys *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for fltMgr.sys Probably caused by : fltMgr.sys ( fltMgr+3301 ) Followup: MachineOwner --------- Proszę o wyjaśnienie tego tekstu i wymienionych błędów. Nie rozumiem czemu na początki pisze INVALID. Z górki thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 sterowniki zmieniales do karty? system czysty? moze przydalo by sie przeinstalowac system (nic o tym nie piszesz)? jaki to zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas0 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 (edytowane) a więc zasilacz jest Xpower czy jakoś tak, system był formatowany . stery odpalałęm Omegi oraz z płyty od karty i ze stronki ati tez . hmmm poczytałem trochę i ten raport moze zawierac odpowiedz ,czyli przez co się wszystko kaszani , niektórzy mieli problemy przez antyvira inni przez deamon toolsa. Stoje w miejscu z tym od dawna. P.S mam NODA32 i PC TOOLS Spyware Doctor Pisałem na ten temat jakieś 4 miechy temu, nie uzyskałem odpowiedzi. sprawdzałem pamięci, karta działa u innych, system wydaje sie czysty<chyba 2 formaty> oj bawie się z tym dłuuugo. A na zintegrowaniej karcie to żenada Edytowane 11 Marca 2008 przez przemas0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 to jak juz tak ssprawdzasz to sprawdz napiecia jakie daje ten zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas0 Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 napięcie sprawdzałem i na linii 12v jest troszke więcej niz moze byc , tylko nie pamiętam dokładnej wartości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...