Skocz do zawartości
TomCat

Toshiba L40 139

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Kuzynka dała mi do "zrobienia" laptopa w którym system był już tak zasyfiony że jedyny ratunek to reinstalacja systemu.

Tylko jak ?

lapek to toshiba z zainstalowaną oryginalną vistą. Vista jest na ukrytej partycji - niby luz. Więc odpalam z wcisniętym F8 - wchodzi mi tam w te całe opcje przywracania systemu i pierwsza z dołu jest żeby nagrał na nowo cały system. Więc klikam na to ale nic się nie dzieje - nie przechodzi dalej. Dodam że kuzynka posiała gdzieś płytę RECOVERY.

Sam mam toshibe tyle że z anglii więc wszystko po angielsku. Więc wrzuciłem do jej lapka moją płytke recovery to na jej lapku zainstalowała się vista ale po angielsku.Cool...

Czy jest możliwosc żeby zainstalować jej ten system jakoś inaczej ??Żeby ruszyło to recovery z jej lapka ?

I druga rzecz: był problem z klawiaturą tzn wciskałem jakiś klawisz a wyskakiwało całkiem coś innego, np dałem "p" a wyskoczyła gwiazdka itp. Po nagraniu angielskiej visty z tego mojego recovery problem dalej wystepuje. O co z tym chodzi ?

Nie jest to chyba jakieś uszkodzenie klawiatury bo uruchamiając lapka i trzymając F10 wchodzi w jakis nieznany mi tryb gdzie można "coś pisać" (nie wiem co i po co i o co kaman) ale w tamtym trybie klawiatura działa ok więc problem chyba z visty.

Bedę wdzięczny za wszelką pomoc i oświecenie

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi