Skocz do zawartości
guldur

Tani I Duzy Lcd Do Pracy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, do starego kompa juz mam monitor dobrany, teraz pod koniec marca/poczatek kwietnia kupuje nowego (Q6600, 4gb ramu, GF 7300GT).

Jak widac po grafie komp nie ma byc przeznaczony do gier. Zalezy mi na jak najwiekszym panelu za cene powiedzmy do 800 zl. Milo jakby dalo sie pograc w counter-strike'a bez smuzenia (doh') i innych rzeczy przeszkadzajacych w grach fpp, albo w jakiegos nowszego wiedzmina, cod-a 4 gdy za pol roku zmienie grafe. Filmy zapewne bede ogladal wiec dobrze jakby ladnie wyswietlal takie rzeczy.

Jakby ktos byl na tyle mily i podal mozliwie najwieksze panele - jeden normalny / jeden panoramiczny. Oczywiscie nadal zalezy mi na tym zeby byl to dobry jakosciowo sprzet i zeby przez kilka lat posluzyl - ale im wiekszy tym lepej. :)

Dziekuje z gory za kolejna pomoc. :)

@EDIT

dobrze jakby monitor byl dostepny w tym sklepie:

http://shift.sklep.pl/

Edytowane przez guldur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, do starego kompa juz mam monitor dobrany, teraz pod koniec marca/poczatek kwietnia kupuje nowego (Q6600, 4gb ramu, GF 7300GT).

Jak widac po grafie komp nie ma byc przeznaczony do gier. Zalezy mi na jak najwiekszym panelu za cene powiedzmy do 800 zl. Milo jakby dalo sie pograc w counter-strike'a bez smuzenia (doh') i innych rzeczy przeszkadzajacych w grach fpp, albo w jakiegos nowszego wiedzmina, cod-a 4 gdy za pol roku zmienie grafe. Filmy zapewne bede ogladal wiec dobrze jakby ladnie wyswietlal takie rzeczy.

Jakby ktos byl na tyle mily i podal mozliwie najwieksze panele - jeden normalny / jeden panoramiczny. Oczywiscie nadal zalezy mi na tym zeby byl to dobry jakosciowo sprzet i zeby przez kilka lat posluzyl - ale im wiekszy tym lepej. :)

Dziekuje z gory za kolejna pomoc. :)

@EDIT

dobrze jakby monitor byl dostepny w tym sklepie:

http://shift.sklep.pl/

Dobry jakosciowo sprzet i zeby przez kilka lat posluzyl, i duży, i do tego tani? I DO PRACY?

takie cuda to tylko w Erze, proszę Pana! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry jakosciowo sprzet i zeby przez kilka lat posluzyl, i duży, i do tego tani? I DO PRACY?

takie cuda to tylko w Erze, proszę Pana! :D

Taaa, dzieki za pomoc, naprawde wartosciowy post.

Moze ktos bardziej rozgarniety? Plz. :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa, dzieki za pomoc, naprawde wartosciowy post.

Moze ktos bardziej rozgarniety? Plz. :oops:

niestety ma rację, za 800zł tani, duży, działający przez kilka lat? dodaj do ceny drugie tyle a zaczniemy coś wybierać...

jak nie to idz kup jakiegoś LGika samsunga 19" bo w tej cenie jesteś skazany na ten sprzęt...chyba ze 19" to dla Ciebie duzy monitor ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja, nie racja - mozna napisac to w sposob sensowny i rozgarniety. A nie takie uje-muje. Zreszta - skoro za ta cene max 19 kupie to jest to jak najbardziej odpowiedz na moje pytanie. 19 moze nie jest wielka, ale spoko, male tez nie jest - tak czy siak teraz dostalem odpowiedz.

Dla mnei wazne jest to, zeby sprzet byl:

- jak najwiekszy

- jak najlepszej firmy - czyli najmniej awaryjny i zeby dzialal kilka lat

- i zeby mozna bylo posmigac czasem w fpp-ki

I skoro najwiekszy za ta cene = 19, imo ok. Teraz tylko jaki dokladnie zeby spelnial reszte warunkow i bedzie git.

Tak czy siak tym razem moge podziekowac za pomoc bo zostala udzielona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja, nie racja - mozna napisac to w sposob sensowny i rozgarniety. A nie takie uje-muje. Zreszta - skoro za ta cene max 19 kupie to jest to jak najbardziej odpowiedz na moje pytanie. 19 moze nie jest wielka, ale spoko, male tez nie jest - tak czy siak teraz dostalem odpowiedz.

Dla mnei wazne jest to, zeby sprzet byl:

- jak najwiekszy

- jak najlepszej firmy - czyli najmniej awaryjny i zeby dzialal kilka lat

- i zeby mozna bylo posmigac czasem w fpp-ki

I skoro najwiekszy za ta cene = 19, imo ok. Teraz tylko jaki dokladnie zeby spelnial reszte warunkow i bedzie git.

Tak czy siak tym razem moge podziekowac za pomoc bo zostala udzielona.

do 800zł znajdziesz jeszcze jakąś panoramę 22" np philips 220WS8FS

http://morele.net/produkt/115337

każdy monitor ma dzisiaj minimum 2 lata gwary

na najtańszych TNkach 5ms i mniej zawsze pograsz w FPP - zaleta tych matryc to właśnie szybkość...

sam pomysł aby pakować w podzespoły a oszczędzać na monitorze nie jest dobry, to monitor będziesz miał przez kilka lat a kompa zmienisz prędzej

Edytowane przez gmfriend

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety mam ograniczona kase, a kompa musze kupic jak najmocniejszego na dana chwile wiec na monitor mi mniej zostaje. I tego raczej nie zmienie, wiecej kasy nie wykombinuje niestety.

http://www.astrada.pl/opis_cena.php?produkt=1380238 - tu jest on opisany tez. Ma te 5 ms, ale czy 60Hz to nie jest malo (nie znam sie wiec pytam.. ;p).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety mam ograniczona kase, a kompa musze kupic jak najmocniejszego na dana chwile wiec na monitor mi mniej zostaje. I tego raczej nie zmienie, wiecej kasy nie wykombinuje niestety.

http://www.astrada.pl/opis_cena.php?produkt=1380238 - tu jest on opisany tez. Ma te 5 ms, ale czy 60Hz to nie jest malo (nie znam sie wiec pytam.. ;p).

60Hz w natywnej to standard dla wszystkich LCD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi