ddadam Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Witam, mam płytę Gigabyte GA-965P-DS3 i zintegrowaną kartę dźwiękową Realtek ALC883 (8-kanałowa). Zainstalowałem najnowsze sterowniki ze strony gigabyte ale mimo to na moich głośnikach Logitech X-530 5.1 słychać dźwięk tylko 2.1 (winamp, filmy, gry). W ustawieniach karty mam wybrane 5.1, w panelu sterowania też jest 5.1. Dźwięk słychać we wszystkich głośnikach tylko przy teście wbudowanym w sterowniki realteka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 w grach bedzie normalnie.. mp3 sa z reguły 2 kanałowe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddadam Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 wiem, że są 2kanałowe ale na sb live 24 działa wszystko ok, tylko że tam musiałem włączyć cmss w ustawieniach karty a na integrze [gluteus maximus] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Włąc z w opcjach dzwieku wszystkie opcje ulepszeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddadam Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) na razie siedzę w pracy ale pobawię się jeszcze jak wróce do domu ale to ok. 16, spróbuję zainstalować od nowa sterowniki od chipsetu płyty głównej i realteka. Czytałem też, że coś się ustawia w ac3 ale mam ffdshowa i próbowałem kombinować ale nic to nie dało EDIT: nie działa, nie wiem już co robić, rzućcie jakieś pomysły Edytowane 12 Marca 2008 przez ddadam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...