Skocz do zawartości
MsK

dzielnik w epoxie 8k7a+

Rekomendowane odpowiedzi

no wlasnie co z tym dzielnikiem 1/5 ma go czy nie?...mam sie bac przy fsb 166 o dysk twardy czy nie....to tak a propos nowych amd ...w koncu mam najwiekszy mnoznik 12,5 :oops: ..pytam bo jakos nie moglem tego nigdzie znalezc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie co z tym dzielnikiem 1/5 ma go czy nie?...mam sie bac przy fsb 166 o dysk twardy czy nie....to tak a propos nowych amd ...w koncu mam najwiekszy mnoznik 12,5 :oops: ..pytam bo jakos nie moglem tego nigdzie znalezc...

Jak nie jesteś pewien to wrzucasz magistralę 166,jak komp się uruchomii to wrzucasz WCPUid i tam masz napisane.jeśli PCI =33 to masz dzielnik 1/5 a jak nie to nie i wracasz do poprzednich ustawień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

msk, mam bardzo podobny konfig do twojego i wszystko co mogę wrzucić więcej to 150MHz (chyba pamiątki nie mogą więcej uciągnąć - to wylko Kingstony).

Przed chwilą próbowałem dac 166 ale nawet nie mogłem wejść do biosu, żeby wrócić z powrotem do 150 :D - trzeba było reset CMOS'a machnąć - chociaż z tego by wynikało, że cały chipset nie chce hulać na tych ustawieniach...

pozdrawiam

m.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...