PoulN Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) Jako że głosy o taki temat były, więc i jest :D Rozmawiamy na temat Miatsa i Zony. Pomysł wyprawy Tam narodził się u mnie już dawno temu, ...i widze że osamotniony z tym nie jestem :) Edytowane 12 Marca 2008 przez PoulN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) http://www.forum.humantreeart.com/viewforu...815081d2a7ea735 tu macie forum traktujące ten temat, wycieczki owszem są organizowane, nawet teraz są jakieś wolne miejsca koszt w granicach 2tyś zł. Sam bym chciał się na taki trip zabrać ale 2k to trochę sporo. http://www.ukrcam.com/tour/tour_3.html jakieś biuro oferujące trip. Edytowane 12 Marca 2008 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoulN Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 http://www.forum.humantreeart.com/viewforu...815081d2a7ea735 tu macie forum traktujące ten temat, wycieczki owszem są organizowane, nawet teraz są jakieś wolne miejsca koszt w granicach 2tyś zł. Sam bym chciał się na taki trip zabrać ale 2k to trochę sporo. http://www.ukrcam.com/tour/tour_3.html jakieś biuro oferujące trip. Znam, znam stronkę dobrze jak i opuszczone.com ;) Ano właśnie <2k trocję dużo :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) podobno można się zamknąć w 800-1000zł strona o pripyat o ile ktoś zna cyrylice... to może wyciągnie jakieś informacje. http://pripyat.com/ Edytowane 12 Marca 2008 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 ja jade w na poczatku przyszlego roku, wiec jak ktos planuje wypad to trzeba powoli sie organizowac moje gg 6767495 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) e sry. jesli sie nie mysle to we wrzesniu maja tam wjechac francuzi z ciezkim sprzetem. cala okolica zamieni sie w gigantyczny blac budowy. dlaczego? bo sarkofag sie sypie :| wiec ten rok to ostatni termin, a raczej najblizsze miesiace. '.BISPOL wycieczka 600zl kwiecien/maj' im wiecej osob tym mniejszy koszt Edytowane 12 Marca 2008 przez Pigipon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 http://bispol.com/index.php?option=com_con...7&Itemid=63 to ta oferta, można by było zebrać grupkę PPC i się wybrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Brzmi ciekawie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbencjusz Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Fajnie, tylko że na strefę jeden dzień. Może poszperać samemu. Orientujecie się nawet ogólnie jakie są wymogi formalne żeby wjechać do strefy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) musisz mieć zezwolenie wydawane przez jakiś tam urząd w Kijowie do tego trzeba mieć przewodnika, raczej się nie da tak na własną rękę tam wbić i hasać po zonie, to obiekt zamknięty monitorowany przez wojsko. strona pripyat w bardziej dotępnym języku: http://pripyat.com/en/ Edytowane 12 Marca 2008 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbencjusz Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Wiem, że samopas nikt nie pozwoli. chodziło mi bardziej o poszukaniu samemu informacji o przewodniku i ewentualnych przepustkach. Kijów niedaleko, można autem pojechać. ceny za noclegi i wyżywienie też nie są wysokie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Ja bym na Ukrainę samochodem przynajmniej swoim nie wjechał a pozostawienie samochodu na jakimś parkingu na noc to już w ogóle nie wchodzi w rachubę, co do szukania przewodnika to nie znam cyrylicy a tym bardziej języka ukraińskiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 trzeba wynajac jakis autobus :P co do reszty. trzeba miec dolce na lapowki w zonie :) jakiegos stalkera, ktory bedzie wiedzial, co, gdzie, jak, z kim. czego nie zabierac ze sobą :) badania, przed chyba nie, po napewno. pisze to na podstawie tripa o ktory czytalem i ktory odbyl sie we wrzesniu. trzebaby popytac ludzi, ktorzy juz tam byli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) http://bispol.com/index.php?option=com_con...7&Itemid=63 to ta oferta, można by było zebrać grupkę PPC i się wybrać. Sam bym się chętnie wybrał, skoro mają niedługo to wszystko psuć. 600zł to nie jest jakaś tragicznie duża kwota. btw ciekawe czy po takim napromieniowaniu procki sie lepiej krecą :lol: :lol2: Edytowane 13 Marca 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) co do reszty. trzeba miec dolce na lapowki w zonie icon_smile3.gif jakiegos stalkera, ktory bedzie wiedzial, co, gdzie, jak, z kim. czego nie zabierac ze sobą icon_smile3.gif badania, przed chyba nie, po napewnoza łapówkę do zony nie wejdziesz, jedynie przepustka, łapówką w postaci wódki to można co najwyżej przekukać przewodnika by dał więcej swobody w zonie (o ile się trafi jakiś rozmowny), badań raczej żadnych wykonywać nie trzeba, jak chodzisz uważnie to nie jest to w ogóle groźne, chyba, że masz zamiar jeść mech z czerwonego lasu albo lizać biurka w blokowiskach :lol: Sam bym się chętnie wybrał, skoro mają niedługo to wszystko psuć. 600zł to nie jest jakaś tragicznie duża kwota. btw ciekawe czy po takim napromieniowaniu procki sie lepiej krecą MaSell w takim razie bierz plecak procków :lol: i jedziemy :D pisałem maila do biura podróży, aktualnie jest 20 chętnych. Edytowane 13 Marca 2008 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gustaf Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Ja się piszę. Nawet szukałem już co i jak i wg moich wyliczeń i zależnie od ilości osób możemy się zmieścic bez problemy w 600PLN ($ teraz w cenie papieru :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 jak chodzisz uważnie to nie jest to w ogóle groźne, chyba, że masz zamiar jeść mech z czerwonego lasu albo lizać biurka w blokowiskach :lol: :lol2: Kurcze, też z chęcią wybrałbym się do Zony, ale nie wiem czy mi terminy na to pozwolą :( . Btw. kiedyś widziałem taką stronkę gdzie jakaś laska jeździła po Zonie na motorze i cykała zdjęcia. Podlinkowałby to ktoś ? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 ja tez jestem chetny. warunek to maxymalna mozliwa ilosc czasu spedzona w zonie :) mchu nie mam zamiaru jesc. jednak nie wiem jak jest z przyswajaniem promieniowania przez zywnosc i napoje wyskokowe. chetnie nabylbym jakas pamiatke, niekoniecznie w postaci raka :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 http://bispol.com/index.php?option=com_con...7&Itemid=63 to ta oferta, można by było zebrać grupkę PPC i się wybrać. Termin: 08 - 11 maj 2008 Z pewnością bym pojechał, ale akurat w tym terminie mi nie pasuje :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Btw. kiedyś widziałem taką stronkę gdzie jakaś laska jeździła po Zonie na motorze i cykała zdjęcia. Podlinkowałby to ktoś ? :unsure: Bardzo proszę : http://www.elenafilatova.com/index_pl.html :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Wielkie dzięki :). Ahh.. do takiej jazdy na nielegalu to nawet nie trzeba by było mnie namawiać :rolleyes: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) to podobno jest jedna wielka mistyfikacja z tą laską co tam na motorze jeździ , temat poruszany wielokrotnie i wiele rzeczy wskazuje na to, że to bujda na resorach... co do wyjazdu to proszę o konkrety bo ja bym był chętny na taki trip. Edytowane 13 Marca 2008 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 (edytowane) Można jechać ale tylko w grupie takiej jak np. PPC. Bo z tym biurem to nie wiadomo, wywiozą nas do jakiego burdelu zwanego Czarnobylem i będzie. Poza tym 1 dzień po zonie to ja dziękuję... Tylko z namiotem i pod gołym niebem i mamy FEARa w realu :) Wynajmijmy jakiś vanik albo mały autobus i sami pojedzmy, koszty spadną, a będzie 100 razy zaje...biściej :) Edytowane 14 Marca 2008 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 oho jak już widzę pomysły rozbijania namiotów w zonie to wiem, że z tego nic nie wypali heheh. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Nie no żartowałem :) Ale jeśli chodzi o grupę i coś do wynajęcia to jak dla mnie najlepsza opcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 trzeba by było dostać się do Kijowa we własnym zakresie, znaleźć jakiś hotel w miarę tani do tego uzgodnić z jakimś kijowskim biurem podróży wycieczkę w strony czarnobyla, tak na własną rękę się nie da... trzeba mieć przepustki, no i oczywiście do tego wszystkiego pasowało by mieć kogoś kto zna ukraiński a przynajmniej rosyjski by się tam z kimkolwiek dogadać, wiec jak widać nie jest to takie proste i koszty będą dosyć wysokie, ktoś tam liczył na forum to wychodzi około 1000zł za dwa dni wiec sporo, nie wiem czy jest sens pakować się tam we własnym zakresie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 nic nie trzeba zalatwiac z zadnym biurem podrozy w kijowie. bynajmniej ja znam taka wersje. ludzie jezdza na wlasna reke, oczywiscie ze wczesniejszym przygotowaniem formalnym. i wiem ze dawali baksy, ale nie jestem pewien czy przy wjezdzie do zony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 tak można jechać na własną rękę ale tak jak napisałeś ze wcześniejszym przygotowaniem formalnym czyli załatwieniem sobie przepustki do zony, ja tam wole by za mnie to uczyniło biuro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 ehh nie wiem jak to jest do konca. ale jesli mialbym jechac z biurem na godzine i lazic gesiego to wole jechac z wami pod namiot lol. wykopiemy ziemianke i bedzie to nasz labX18 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 też bym się pisał na taką wyprawę, ale zdecydowanie nie w pierwszej połowie maja :| jakby co to mogę za tłumacza robić... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...