Woland88 Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Mam w laptopie dziwny wentylator, ktory swoje juz przeszedl i stal sie strasznie glosny. Odpowiedniki znalazlem tylko na ebay do sprowadzenia ze stanow za jedyne 25dolcow - wiec troche to bez sensu. Standardowo jest tam zamontowany 70x70x10 zasilany 5v(sprawdzilem miernikiem). Pogodzilem sie z faktem ze raczej takiego nie dostane niegdzie dlatego zastanawiamsie nad jakimkolwiek o grubosci 10mm i wielkosci 50-70mm. Nie wiem tylko jakie beda dzialac na 5v, bo malo jest wentylatorow na rynku ktore maja napiecie startowe 5v. Co w zwiezku z tym proponujecie? Nie potrafie nic znalesc - poza tym moze z wlasnych doswiadczen cos wykombinujece. Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 wiekszosc wentylatorow ruszy na 5V tylko tak producenci tego nie pisza... jak pisze napiecie startowe 6V abo 7V to powinien a raczej na pewno ruszy na 5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woland88 Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Uhm, tylko czy on bedzie wtedy akceptowalnie mocno dmuchal? Wiem ze trudno uogulniac, wiec zastanawiam sie nad qoltec'iem SilenLine 60x60x10, np. http://www.allegro.pl/item325241278__qolte...e_nowy_fv_.html Czy ktos mial doswiadczenie z tyl wentylem? Jak/czy chodzi na 5v? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...