shooter Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Zakladam ten temat bo nie znalazlem 19" dla siebie czytajac inne tematy. Ten ma slabe kolory, ten smuzenie, ten costam. Szukam 19" 4:3 idealnej. Dobre kolory + brak smuzenia. Czy takie cos nie istnieje? No bez jaj. w 21 wieku to nierealne. Cena 1000 - 1500 zl. Prosze o porade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Nie, nie istnieje LCD 19" o proporcjach 4:3 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChamRyszak Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Eizo FlexScan S1931, kosztuje właśnie około 1500zł. W tym przedziale cenowym nie ma specjalnie dla niego konkurencji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) Eizo FlexScan S1931, kosztuje właśnie około 1500zł. W tym przedziale cenowym nie ma specjalnie dla niego konkurencji.Noo raczej 1600 (skąpiec) ... bezpośredni konkurent to NEC 1990SX ... ale EIZO daje 5 lat gwarancji ... no i NEC kosztuje 50 PLN drożej. ps. nie testowałem dokładnie EIZO S1931 ale NEC dosyć smuży ... Edytowane 12 Marca 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Widziałem w saturnie Eizo 1932 1590zł ale czy to idealny monitor? NIE bo wolniejszy od TN i ja nie napiszę o nim - brak smuzenia:) Najbardziej bliskie ideałowi są SIPSy 6-8ms, możesz polować na HP 2065 4:3 20", lub odpowiednik dell 2007FP ale w obu są zamiennie stosowane matryce VA więc trzeba trafić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Sorki mój błąd: chodzi o format 5:4. Przepraszam za przeoczenie. Myślałem nad EIZO S1901. Potrzebuje szybkiej matrycy TN. Wie ktoś może coś więcej o tym modelu? Na forum raczej mało info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Myślałem nad EIZO S1901. Potrzebuje szybkiej matrycy TN. Wie ktoś może coś więcej o tym modelu? Na forum raczej mało info. Kupiłem Eizo 1901 i srodze się zawiodłem... Przede wszystkim intensywność świecenia jest dla mnie nie do przyjęcia. Nie da się przeglądać stron typu Onet z dużą ilością bieli, bez okularów przeciwsłonecznych... Oczywiście jasność mam ustawioną na jakieś 40%. Druga sprawa - wyblakłe kolory. Na ciemnych stronach jest ok, ale już na tym forum, porażka. Mam kartę ATI 9550, złącze DVI. Trochę jestem podłamany bo za niemałe pieniądze nabyłem kiepski monitor... Jest to bardzo kiepski monitor i etykietka Eizo nie pomoże. Za 1100zł masz piękne 22" TN LG / Samsung do wyboru do koloru, (jeżeli TN ma być matrycą bez kompromisów hihihi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlserwis Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 (edytowane) Polecić można wyłącznie EIZO S1931/1932. Jest WYSTARCZAJĄCO szybki i ma BARDZO duży zakres regulacji jaskrawości (10:1). PS. model S1901 to biurowa zabawka, o KLASĘ gorszy od serii 31/32. Tym niemniej jest duzo lepszy od tanich chińskich samsungów, lg itd. Aha, tam ktoś napisał, że mu za mocno świeci... cóż, przy 40% za mocno, proponuję ustawioć 0% i bedzie dobrze. WYBLAKŁE kolory? Hmmm. No... dzieci lubią, kiedy wszystko aż kapie od koloru... Edytowane 19 Marca 2008 przez wlserwis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...