noe9 Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Witam Niedawno sprawiłem sobie tuner Winfast pxtv1200, jednak radość z zakupu szybko zamieniła się we frustrację z powodu niemożności zmuszenia tunera do generowania dźwięku. Kabelek audio z tunera podłączony jest do wejścia line-in SB X-Fi PCI-E, obraz na tunerze (Toya, Łódź) całkiem niezłej jak na analogowy PAL jakości, wszystkie ustawienia w odrażająco brzydkim WinFast PVR2 zrobione tak jak powinny. Co ciekawe po przełączeniu tunera w tryb radia dźwięk działa bez problemu, a ustawienia audio takie same jak w trybie TV. Jakieś pomysły dlaczego tak się dzieje? Konfiguracja jak w stopce, system Windows XP x64, stery i soft najnowsze świeżo zassane ze strony leadteka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 U mnie aby Expert dzialal to w PVR2 musze miec ustawiony dzwiek na Audio CD , kazdy inny nie generuje dzwieku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 U mnie aby Expert dzialal to w PVR2 musze miec ustawiony dzwiek na Audio CD , kazdy inny nie generuje dzwieku :) Niestety, ustawienie dźwięku na Audio CD nic nie zmienia, ani też na żadną inną opcję (Mikrofon lub Mikrofon FP (front panel), niestety X-Fi w wersji PCI-E nie posiada standardowej wtyczki CD Audio, a jedynie piny w standardzie Intel HD (do podączenia front panelu obudowy), dlatego też wtyczka podpięta jest bezpośrednio na zewnątrz do wejścia Line IN. Dziwi mnie to że radio działa bez zarzutu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goliat1988 Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Pisałem to już w innym temacie... ale - podczas oglądania programu wciśnij "H" na klawiaturze - zmienisz sygnał na "PAL-D" - u mnie pomogło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...