Skocz do zawartości
MantisGhost

Hp Pavilion Tx2000z

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ostatnio wypatrzylem sobie tego lapka HP Pavilion tx2000z jestem dosc lysy jezeli chodzi o lapki znam sie na pojedynczych modelach :) daltego mam pare pytan:

1 czy HP jest dobra i godna zaufania marka jezeli chodzi o laptopy

2 czy w przypadku kupna laptopa w stanach gwarancje mozna zrealizowac w polskim oddziale ?

3 czy laptopy HP sa solidne a co interesuje mnie najbardziej niezawodne (powiem szczerze HP'ki sa drogie marka robi swoje a i hp zawyrza niemilosiernie ceny) nie chce zeby po kupnie nagle zaczal mi sie sypac (optymalnie byloby gdyby wytrzymal min 3-4 lata dodam od siebie ze bardzo dbam o swoj sprzet :D )

4 co sadzicie o parametrach tego laptopa i czy warto by go brac :) (od siebie dodam ze ja chce jak najmniejszy lapek wiec te 12'1 jest dla mnie idealne)

bardzo prosze o szybka odpowiedz :) jako ze dolar teraz tani bo 2.30 wiec laptop kosztowal by mnie jakies 2700 zl i ok 250 zl przesylka do polski nie chce jednak brac laptopa na ktorego nie bede mial zadnej gwarancji a odsylanie go spowrotem do usa by go naprawili mija sie u mnie z celem dlatego patrz pyt nr 2.

i jeszcze malutkie dodatkowe pytanko laptop moze miec 4 albo 6 czy tez 6 albo 8 komorowa (czy jak to sie tam zwie) baterie jednak ta wieksza podnosi laptoma o pare minimetrow i nie wiem czy nie jest nieporeczna pozatym ile by wydluzyla prace laptopa przy normalnym uzytkowaniu (tzn word, internet)

hp pisze ze bez wlaczonego wifi mniejsza bateria trzyma 2,5 godz wiec nie wiem czy jest sens brac wieksza.

czekam na szybka odpowiedz

P.S. nie umieszczam informacji o tym laptopie bo potem ludzie sie pluja po kiego grzyba je umieszczam skoro mozna zgooglowac :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odnośnie awaryjności- moja dziewczyna kupiła hp 530 z vista. oczywiście po zakupie przesiadka na win xp. po jakichś 2 tygodniach zaczęły się problemy z touchpadem- najpierw zaczął fiksować a później przestał działać. myślałem, że to wina sterowników ale nic nie pomogło. wrzuciłem viste ale nadal touchpad nie działał- czasem nawet system nie chciał wystartować. laptop do serwisu i (co ciekawe) wymienili: touchpad, płytę główną i dysk! fakt, że serwis w warszawie uwinął sie z tym w 4 dni za co duży plus. teraz wszystko ok ale jakoś mnie hapeki zniechęciły...

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odnośnie awaryjności- moja dziewczyna kupiła hp 530 z vista. oczywiście po zakupie przesiadka na win xp. po jakichś 2 tygodniach zaczęły się problemy z touchpadem- najpierw zaczął fiksować a później przestał działać. myślałem, że to wina sterowników ale nic nie pomogło. wrzuciłem viste ale nadal touchpad nie działał- czasem nawet system nie chciał wystartować. laptop do serwisu i (co ciekawe) wymienili: touchpad, płytę główną i dysk! fakt, że serwis w warszawie uwinął sie z tym w 4 dni za co duży plus. teraz wszystko ok ale jakoś mnie hapeki zniechęciły...

pozdro

hmmm zastanawiajace moze poprostu trafila na dziwny model zdarza sie no chyba ze hpki takie sa kto potwierdzi??

hmm tak wszystko fajnie ale kupila w polsce ja natomiast jesli sie zdecyduje to bede sprowadzal

nie no kurde ludzie !!!! czy nikt z was nie ma laptopa hp i sie nie wypowie czy mu padl czy nie ???

Edytowane przez MantisGhost

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi