snowee Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Witam. Kupuję komputer dziś albo jutro i prosiłbym o podpowiedzi co do zestawu :) ESC.PL Proc Intel Core 2 Duo E8200 579zł Główna Asus P5K Pro 349zł Pamięci Corsair 2GB (2x1GB) PC800 CL4 XMS2 DHX 179zł -->mam nadzieję, że nie będą się gryzły z P5K Pro? Grafa Inno3D GeForce 8800GTS 512MB 859zł Dysk WD 320GB 7200rpm 16MB cache SATAII [3200AAKS] 235zł DVD nie wiem co COOLING.PL Buda Cooler Master CM 690 Czarna 260zł Zasilacz Corsair CMPSU-520HXEU 520W 320zł Pasta Zalman ZM-STG1 25zł Chłodzenie Thermalright Ultima 90i 137zł Wentyl na TUi90 nie wiem co RAZEM ~~ 3100 (łącznie z DVD i wentylem) Jakie zmiany byście wprowadzili i jakie DVD i wentyl na coolera polecacie? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalbar Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 zestaw wporzo :) nic bym nie zmieniał, a dvd weź Pioneer DVR-215D http://www.skapiec.pl/site/cat/3/comp/277913 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowee Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 zestaw wporzo :) nic bym nie zmieniał, a dvd weź Pioneer DVR-215D http://www.skapiec.pl/site/cat/3/comp/277913 No właśnie słyszałem, że jest bardzo głośny. W sumie chciałem go od początku, ale zacząłem się zastanawiać :) Dzięki za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zala666 Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) jezli chodzi o dvd uwazam ze samsung 203 jest nader wystarczajacy zwlaszcza za cene <90zl. Poza tym zestaw ok! Edytowane 13 Marca 2008 przez zala666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 DVD Pioneer 212 albo Samsung SH-S203. Wentyl na ultime - Fander 120mm, Scythe S-Flex 1600 (do S-Flexa regulator obrotów). Mobo - wszystko tylko nie Asus. Abit IP35, Foxconn P35A-S, nawet Gigabyte P35C-DS3R zamiast niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowee Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Dlaczego nie Asus? Możesz uzasadnić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 QRVICH - poparłbyś tą wypowiedz jakims argumentem, bo imo Asus to jestem z lepszych producentów płyt glownych i ta wypowiedz wydaje sie conajmniej bezsensowna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaReEK Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 I kontrowersyjna... Czekamy na argumenty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Wysoka awaryjność, nierówna jakość - możliwe że trafisz na model stabilny, ale jest spore prawdopodobieństwo kupienia problematycznego mobacza który łatwo padnie. Także to loteria - po co ryzykować, skoro w tej samej cenie możesz mieć pewne i sprawdzone płyty? :) Pozatym, coś mi się obiło o uszy, że serwis też nie grzeszy jakością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Pierwsze słysze, nie wiem skąd wziąłeś te opinie. Z nie jedym Asusem mialem do czynienia i zaden i zawiódł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) Dokladnie może koledze sie pomylilo z wczesniejszymi Abitami na P35 gdzie ta jakosc była bardzo zróznicowana.Asusy dobre są i moge je polecic Edytowane 13 Marca 2008 przez mattis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guldur Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Moj znajomy pracuje na serwisie w sklepie i mowil, ze Asusy w tej chwili sa jednymi z najczesciej zwracanych plyt - ze wzgledu na awaryjnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 A mowił co w tych płytach jest takiego podatnego na awarie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guldur Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 nie, ale moge dopytac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 To dopytaj bede wdzieczny:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudi997 Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Wiem z doświadczenia ze asusy bywają awaryjne, szczególnie te z nowych serii. 3 z 4, z którymi miałem do czynienia się popsuły (uszkodzona magistrala PCI, konflikty sprzętowe, problemy z chipsetem). Z serwisem tez jest ciężko i długo się czeka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Ja narazie sie nie spotkalem z jakimis wiekszymi problemami.ALe moze i macie racje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zala666 Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 W takim razie, Abita tez odrzucmy bo Abit ma slaby serwis w PL/tak slyszalem, podobie jak to ze asusy padaj ostatnio znacznie czesciej niz sie do tego przyzwyczilismy/ po usunieciu abita i asusa zostaje nam: gigabyte, dfi DK P35, foxconn p35 Polecam foxconna(tani, bezproblemowy, latwy w obsludze, wysokie OC jak za te cene to rewelacyjne, trwala) DFI DK(lepsza od ww foxconna pod wzgledem oc, bardzo udane zasilanie procesora, ladnie prowadzi pamieci, ale za wyzsza cene) Co komu bardziej pasuje:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...