Shadeer Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Witam. Mam pewien problem w uruchomieniem komputera. Komputer jest nowy, samodzielnie składany. Komputer składałem po raz pierwszy ale robiłem wszystko zgodnie z instrukcją oraz poradnikiem na youtube. Przejdźmy do sedna sprawy... Gdy juz wszystko złożyłem i podłączyłem przyszedł czas na pierwsze uruchomienie. Sprawdziłem jeszcze raz czy wszystkie kable są dociśnięte itp. Komputer startuje: panel przedni obudowy sie włącza (pokazuje temp, godz, diody pwr, hdd, sys), wiatraczki( na cpu, karcie graf. ,obudowie )się kręcą, dysk pracuje, dioda na mobo się świeci (zielona), podłączona myszka,głośniki i monitor się świecą. Wszystko niby ok ale monitor nic nie wyświetla.. poprostu czarny ekran. W instrukcji pisało że podczas pierwszego boot'a będą się odbywały jakieś testy w biosie ale sądząc po ekranie to raczej coś jest nie tak. Żeby bardziej naświetlić problem podaje specyfikacje kompa: Procesor: Intel C2D E8200, Mobo: Asus P5K-E Wifi edition, RAM: OCZ 2x2GB Titanium CL4, Graf.: BFG Geforce 8800GTS, Zasiłka: Corsair 550W, HDD: Samsung 320gb sata II. Jeśli potrzeba więcej informacji to proszę pytać. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 porozkładaj i poskładaj wszystko kilka razy, dobrze by było gdybyś miał drugiego kompa, żeby metoda eliminacji dojść do tego co się dzieje. Ja ostatnio miałem podobną sytuację i winna okazała się płyta główna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 1. zalozyc procka z serii e21xx zaktualizowac bios 2. zalozyc spowrotem swojego procka i powinno banglac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...