BeCkS Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 (edytowane) Zastanawiam się jaka kupić , najlepiej z dużym wyposażeniem i do 100zł , co polecacie :> Edit: coś tego typu LINK Edytowane 14 Marca 2008 przez BeCkS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Widziałem coś takiego w makro za 70zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 To ja też chyba odwiedze sklepy ;) a polecacie jakieś konkretne ( firmy ) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=201777 a jak głębiej poszukasz to też znajdziesz najważniejsza jest regulacja obrotów - reszta schodzi na II plan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 No to jednak postawie na to http://www.allegro.pl/item326982737_multis...etu_przyst.html Dzięki za linka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 troche drogie cudo ale dobrej firmy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 fajny sprzet jak kupisz to napisz co i jak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 dremel za 125 pln ? :blink: Albo to jakaś podróbka albo wersja dla ubogich wykonywana na bułgarii. Mi tam marka dremel kojarzy się raczej z cenami od 300PLN wzwyż :). No ale jak tak tanio to bym brał... zawsze to lepsze niż TOYA :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Wezme tego Dremelka albo Ferme :P zobacze jak stoja w sklepach bo nie chce mi sie czekac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 dremel za 125 pln ? :blink: Albo to jakaś podróbka albo wersja dla ubogich wykonywana na bułgarii. Mi tam marka dremel kojarzy się raczej z cenami od 300PLN wzwyż :). No ale jak tak tanio to bym brał... zawsze to lepsze niż TOYA :DTOYA to porzadna firma :-P mam z tego lutownice za cale 12zl :blink: i dziala juz 3 lata wiec nie jest zle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 no tak ta ta lutownica była chyba mało używana jak czymś takim lutowałem płytę główną to mi się spaliła i nie miałem czym lutować teraz ma stacje lutowniczą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 malo uzywana??? prawie cala instalacja elektryczna w domu byla lutowana tym czyms... wiec nie jest zle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 stacja jest i tak lepsza bo można kontrolować temperaturę oraz ma mniejszy dziubek więc jest lepsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 ale nie kupisz jej za 12zl :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 stacja jest i tak lepsza bo można kontrolować temperaturę oraz ma mniejszy dziubek więc jest lepszaAle czym tu się chwalić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Panowie prosze bez offtopu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 może hurtem będzie taniej jak kupimy kilka na raz bo mi by się też takie urządzenie by się przydało???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 No można o tym pomyśleć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Zakładając, że jest to oryginalny Dremel, 130 zł to taniocha straszna. One kiedyś faktycznie kosztowały ~ 400 zł. Jak ostatnio patrzałem na allegro to najdroższy był za 430 zł, ale do kupienia były także za 130 i 200 zł. Nie wiem czemu tak tanio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Jak będzie trzeba to wydam nawet 300zł ;) wiadomo że co jest tańsze później wychodzi droższe :D ( nie zawsze ale przeważnie :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiquidForce Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 @ up Niestety masz racje :/ Wczoraj kupiłem multiszlifierkę Einhell'a [160w] i po 5 tarczach do cięcia i około 70 cm blachy stalowej 0,8 mm zgiął sie trzpień mocujący tarcze tnące... No i z cięciem kompa trzeba czekać pewnie do środy Aż poczta Polska dostarczy nowe trzpienie i tarcze >.> Za ~140 miałbym Dremla z porządnymi końcówkami a tak 95 za Einhell'a i teraz jeszcze 38 żeby było czym ciąć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 A ja chcialem brac tego Einhella :P mam tej firny wiertarke i nie narzekam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 TOYA to porzadna firma :-P mam z tego lutownice za cale 12zl :blink: i dziala juz 3 lata wiec nie jest zle :Dtylko że lutownica nie ma elementów ruchomych :) więc siłą rzeczy zużywa się wolniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 wiem wiem ja sie sam dziwie ze ona jeszcze dziala kupilem ja po to zeby zrobic instalacje w kuchni i myslalem ze po tym zdechnie a tu cud dziala i ma sie dobrze :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Zakupiłem Einhella za 129zł ( z wyposażeniem ) :P , niestety Dremel kosztował 400 zł ^^ na alledrogo mają podróby ^^ jak na razie przez 4dni katuje ją i nie ma żadnych awarii ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Jakby ktoś z Was chociaż na chwile wszedł na stronę Dremela to wszystko byłoby jasne. No ale nikt nie wszedł poza mną chyba. Są dwa modele - Dremel 300 i Dremel 400 Digital. Dremel 300 występuje w dwóch wersjach różniących się osprzętem - tańsza (130 zł) ma w zestawie tylko kilka podstawowych rzeczy, droższa (200 zł) ma w zestawie więcej osprzętu i wałek giętki. Dremel 400 Digital kosztuje już ponad 400 zł, ale tam dodają już dużo osprzętu - wałek giętki, jakieś przystawki itp. Na stronie Dremela o serii 300 pisze: "Poprzez narzędzia Dremel serii 300, oferujemy wspaniałą jakość za bardzo przystępną cenę." - czyli to co jest na allegro to nie są podróby. Poza tym to też nie jest tak łatwo sprzedać podróbę - reklamacje itp. Einhell to również dobra firma jeśli chodzi o sprzęt elektroniczny - o ile wiem mają 3 serie produktów - czarna, czerwona i jeszcze jakaś - najlepsza chyba jest czerwona. LiquidForce -> obojętnie którą z multiszlifierek przeciąłbyś 70 cm stalowej blachy to przypuszczalnie w każdej by coś poszło. To są narzędzia amatorskie nie przeznaczone do pracy ciągłej. Pomijam już fakt cięcia takich odcinków taką małą tarczą. Multiszlifierek można używać tam, gdzie nie ma możliwości użyć zwykłych narzędzi - a nie wykonywać za ich pomocą całą robotę. W przyszłym tygodniu powinienem mieć Dremela 300, tego z lepszym wyposażeniem, to napiszę co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 dremel za 125 pln ? :blink: Albo to jakaś podróbka albo wersja dla ubogich wykonywana na bułgarii. Mi tam marka dremel kojarzy się raczej z cenami od 300PLN wzwyż :). No ale jak tak tanio to bym brał... zawsze to lepsze niż TOYA :D tylko że lutownica nie ma elementów ruchomych :) więc siłą rzeczy zużywa się wolniej. Panie, TOYa wbrew nazwie to całkiem szacowna maszyna i proszę zostawić ją w spokoju bo nie jedno nią wykroiłem i jeszcze pożyć powinna długo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 moja lutownica TOYA za 12 zl wczoraj padla :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 (edytowane) Panie, TOYa wbrew nazwie to całkiem szacowna maszyna i proszę zostawić ją w spokoju bo nie jedno nią wykroiłem i jeszcze pożyć powinna długo.no ja nie mówię że wykroić się nie da.. ale w pojedynku kto pierwszy przerżnie blachę 2mm na dystansie 1m dremel raczej wygra :D moja lutownica TOYA za 12 zl wczoraj padla :cry:a nie mówiłem :twisted: Najtańsze narzędzia są dobre do 1razowych czynności. Jak ktoś chce ich używać wiecej razy to toye wychodzą drożej niż jeden porządny dremel. Edytowane 26 Marca 2008 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Ja mam "ferma" i sobie chwale, wylicytowałem za 50zł rok temu a warta była ok 120zł. Licytacje sklep zrobił od 1zł w ramach swojej promocji. Sprzęt uzywany był w różnych warunkach i trzyma się świetnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...