Skocz do zawartości
BeCkS

Multiszlifierka

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba muszę sprostować trochę mojego poprzedniego posta.

Einhell 160W to dobry sprzęt. Ma to co mieć powinien [tj. elektroniczną regulację obrotów i pewne trzymanie końcówek] ale mam też parę zastrzeżeń:

- giętki wałek trafił już do kosza, nie zdążyłem go jeszcze nawet użyć ale już wydawał takie dźwięki że wolałem sobie oszczędzić zapachu spalenizny...

- końcówki to w dużej części krzywa chińszczyzna, parę przydatnych to "diamentowe" do szlifowania i może zapasowe tarczki tnące [które lubią się łamać], część wymaga "tuningu" [te na które zakłada się papier się papier ścierny trzeba trzeba wyrównać przed\użyciem]

Mimo tych mało istotnych wad sprzęt jest godny polecenia jeśli macie kasę na oryginalne końcówki Dremla/innych lepszych firm.

btw. zrobiłem już łącznie parę metrów cięcia stali 0,8 mm i szlifowania krawędzi i jestem zaskoczony że dalej działa i jest idealnie prosty :>]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki osprzęt byłby najlepszy do mojego Einhella? Zamierzam wyciąć w budzie pare otworków w aluminium dość cienkim lecz po ostatnim cięciu blachy chiefteca standardowymi tarczkami wyszło to gorzej niż szlifierką kątową. Chciałbym jakiś dobry i niedrogi osprzęt głównie chodzi mi o tarcze które spiszą się u mnie najlepiej. Jakieś propozycje?

http://www.allegro.pl/item380823269_tarcza...dremel_itp.html ta wydaje się porządna ale trochę droga.

Co o niej myślicie?

Edytowane przez grzeesiek07

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi