radas Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Jestem uzytkownikiem internetu z UPC. Wiem , że świadczą oni też usługę "UPC WiFi - Domowa Sieć Bezprzewodowa". Chcą za to miesiącznie ok. 20 zł. W tym dzierżawią router bezprzewodowy - chyba Netgear RangeMax WPN824 . Czy jeżeli kupię sobie sam taki modem , bądź inny, to będę mógł stworzyć bez komplikacji sieć bezprzewodową. Pytam dlatego bo nie wiem czy ich modemy są jakoś wstepnie skonfigurowane pod UPC (- Adres IP w usłudze UPC Internet jest adresem dynamicznym (zmiennym).Adres przydzielany jest przez serwer DHCP. Dzierżawa adresu IP trwa określony czas. Po jej wygasnięciu adres IP może ulec zmianie. Adres IP w usłudze UPC Internet jest adresem publicznym (inaczej mówiąc adresem routowalnym)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaNz Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Możesz sam zakupić router i będzie działało. Jedynie modem jest skonfigurowany pod UPC a to co do niego podłączysz(router) to już twoja sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...