Pussey Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 (edytowane) Podczas grudniowej przesiadki na C2D postanowiłem wymienić również obudowę, na allegro była akurat spora wyprz obudów poserwisowych i udało mi się nabyć Aplusa Monolize II. Z obudowy usunąłem koszyk na dyski, całą wykleiłem pianką poliuretanową i gąbką, natomiast z przodu wyciąłem perforację dla 12cm wentylatora-w zasadzie standard. Następnie zająłem się bokiem obudowy. Okienko musi być :lol2: Jednak w odróżnieniu od miniLCmoda nie mogło być już tak krzykliwe-miało być delikatnie, dyskretnie i cicho... Postanowiłem przerobić wlot dla 25 cm wentylatora w który obudowa jest standardowo wyposażona: W ten oto sposób powstało ładne okienko: Miało być dyskretnie więc okno przyciemniłem najsłabszą dostępną folią do przyciemniania szyb: Podświetlano loga Aplusa nie pasowało mi do koncepcji, rozebrałem frontowe drzwiczki i wyjąłem diodowe podświetlenie, które następnie powędrowało na bok obudowy: Kilka fotek bez bocznej ścianki: Sprzęt w sygnaturce. Bloki MNP Chłodnica: Innovatec Radi Single Pompa Laing DDC1T Temperatury: CPU: 45C/75C GPU: 39C/50C Zdjęcia są sprzed tygodnia i wnętrze jest praktycznie nie aktualne, więc komenty typu bad cable managment są zbędne. Niedługo wrzucę aktualne fotki :lol2: Pozdrawiam (,")/ Edytowane 14 Marca 2008 przez Pussey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 hehe podoba mi się to okienko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Okienko eleganckie, wc tez schludnie i ładnie, tylko kolory nie w moim guście :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiquidForce Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Szare wnętrze budy to taka... bieda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 (edytowane) Tak jak pisałem wnętrze nie jest już zbyt aktualne-zdradzę że biednej szarości już tam nie ma... zastąpiła ją typowa [wstaw wyraz]. Chyba trochę pośpieszyłem się z prezentacją wc na tym etapie, no ale przynajmniej będziecie mogli śledzić kolejność zmian. Po kolejnej fotce będzie wiedzieli czego sie spodziewać: Edytowane 16 Marca 2008 przez Pussey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scythe Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 No no :blink: :D Nic dodac nic ując ;) Piekne :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Nieźle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Bardzo fajne wc,na jakich obrotach kręci się Fander na chłodnicy i jak z głośnością całego wc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Fander kręcił się z 1000obr/min był niesłyszalny z tego względu, że zasysał powietrze z dołu front panelu wykonanego z tworzywa i dodatkowo pokrytego jakąś gumą(pomysł producenta na redukcję hałasu). Po zdjęciu frontu, czyli kiedy wentyl był odsłonięty było słychać szum powietrza. Donośniejszy był wentylator w zasilaczu (juz po swapie-jest ok). Wentyl na grafie bujał sie na 5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciaty Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 a jak napelniles uklad, bo ani trojnika ani reza sie dopatrzyc nie moge :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 (edytowane) Hehe-no fakt-wtedy jeszcze nie dorobiłem sie trójnika :lol2: Układ napełniałem i odpowietrzałem w misce z płynem :D :D Złożyłem cały układ, wlałem ile sie dało, potem zanurzyłem blok od grafy i czekałem aż uleci całe powietrze. Jak układ był odpowietrzony nasunąłem wąż na kruciec i zamknąłem układ. PS. Na ostatniej fotce już widać trójnik. Edytowane 16 Marca 2008 przez Pussey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 oooo taka sam chłodnica jaka leży u mnie na biurku :P nawiew na HDD bzykaczem to bardzo potrzebny? Na własne oczy wczoraj widziałem hdd pracujący po 8h dziennie w temp 65C :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 (edytowane) Jeszcze na biurku ? Chyba już czas ją zamontować bo się marnuje :-P Na 5V nie taki wielki bzykacz. Bardziej od nawiewu interesowało mnie podświetlenie-byłem na etapie: niebiesko, czerwono, czy UV :) 65C to nic-moja poprzednia barracuda-po 2 latkach normalnej pracy tak zaczęła podgrzewać mi wnętrze kompa że włączało się ostrzeżenie o przegrzaniu mobasa :) Jak pojechałem do kumpla cośtam pokopiować na własne oczy obserwowałem jak od temperatury "puchnie" ta biała naklejka-do dysku być nie dotknął... U tego użytkownika masz złączki. Edytowane 17 Marca 2008 przez Pussey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...