MantisGhost Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Witam wiem ze vista ma bardzo dobry system rozpoznawania pisma nie wiem jak to sie ma xp'kowym wydaniem ale z tego co pisza to do tego z visty sie on nie ima no ale do rzeczy. co jak co panowie z microsoftu mysla tylko o amerykanskim rynku glownie i tudziez moje pytanie czy w polskiej viscie jest rozpoznawane polskie pismo ??? chodzi mi o dodatkowe znaki, jesli nie to czy da sie wgrac dodatkowe znaki by je rozpoznawala i drugie wazniejsze pytanie czy polska vista rozpoznaje polskie slowa ? wiem ze gdy piszemy po angielsku rozpoznaje dane wyrazy i poprawia je gdy sa blednie napisane czy tak jest tez w poslkiej lokalizacji ?? jesli nie to czy da sie wgrac czy tez podmienic slownik czy co to tam jest na polski ?? z gory dziekuje za odpowiedz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 nie wiem jak jest dokladnie z vista, ale tablety ogolnie nie radza sobie z poskimi znakami(słowami). wiec pewnie i viśta sobie z tym nie poradzi ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 nie wiem jak jest dokladnie z vista, ale tablety ogolnie nie radza sobie z poskimi znakami(słowami). wiec pewnie i viśta sobie z tym nie poradzi ;] no to smutno :/ ktos jeszcze sie wypowie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Ale w którym momencie ty chcesz żeby Ci Vista pismo rozpoznawała? Chyba mowę nie pismo. Chyba że o czymś nie wiem. Jeśli rozmowa o Office to chodzi git. Możesz uszczegółowić bo nie zczaiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Ale w którym momencie ty chcesz żeby Ci Vista pismo rozpoznawała? Chyba mowę nie pismo. Chyba że o czymś nie wiem. Jeśli rozmowa o Office to chodzi git. Możesz uszczegółowić bo nie zczaiłem. wiec dobrze zalozmy ze mam tablet (urzadzenie po ktorym rysuje sie i pisze rysikiem tak jak po karte ) i tutaj piszac rysikiem po tablecie (tak jak w zeszycie ) vista rozpoznaje twoje pismo i przerabia je na forme elektroniczna znaczy sie na np czcionke times new roman z tego co widizalem na filmikach aurtomatycznie przy tym procesie porownuje i poprawia dane wyrazy (nie wiem czy da sie wylaczyc ta opcje)niestety jak to jest z microsoftem maja oni w [gluteus maximus] polske wiec podejrzewam najgorsze czyliz nie rozpoznaje polskiego pisma np ą ę ż ź ć itd itp. jeszcze gorzej bylo by gdyby nie rozpoznawal polskich slow i tudziez moje pytania powyzej jezeli zamotalem to postaram sie bardziej czysto napisac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 (edytowane) LINK dzienks to mi troszke rozjasnilo swoja droga [gluteus maximus] blada polska zawsze poszkodowana nawet japonce maja :/ a my wal, ale z tego co pisze na dole to mozna samemu go jako tako nauczyc polskiego no chyba, ze sie myle :) Edytowane 15 Marca 2008 przez MantisGhost Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 polska zawsze poszkodowana nawet japonce maja :/ a my wal,Zerknij Najcz%C4%99%C5%9Bciej_u%C5%BCywane_j%C4%99zyki_%C5%9Bwiata. Dla kogo się bardziej opłaca zrobić rozpoznawanie? Chiński - 873 mln ludzi Angielski - 309 mln ludzi ... Polski - 43 mln ludzi Odpowiedź sobie sam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 (edytowane) Zerknij Najcz%C4%99%C5%9Bciej_u%C5%BCywane_j%C4%99zyki_%C5%9Bwiata. Dla kogo się bardziej opłaca zrobić rozpoznawanie? Chiński - 873 mln ludzi Angielski - 309 mln ludzi ... Polski - 43 mln ludzi Odpowiedź sobie sam :wink: szkoda gadac od siebie dodam ze spotkalem sie z takimi przypadkami ze dany program byl przetlumaczony dla wielu krajow w tym zambii ale polski nie bylo :/ my chyba nie istniejemy na zagranicznych mapach 43 mln to nie tak malo pozatym mamy najlepszych informatykow na swiecie :) wiec powinnismy miec priorytet hahah :P ale niewazne moje pytanie czy da sie viste nauczyc polskiego ??? Edytowane 15 Marca 2008 przez MantisGhost Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...