Skocz do zawartości
Kaeres

F1 Sezon 2008

Rekomendowane odpowiedzi

alonso spadnie na 6, kubica skończy na 5, wyprzedzą go dwa MC.

wariant pozytywny, kubica kończy na 2 miejscu, felipe lub kimi rozbijają bolidy

wariant beznadziejny. dla kubicy pada skrzynia biegów albo w dupe wjeżdża mu koval.

Chyba materiał na kolejny odcinek telenoweli brazylijskiej.

Co mnie cieszy to wzrost formy Renault. Mam nadzieję, że utrzymają formę i uatrakcyjnią jeszcze bardziej rywalizację. Alonso to

mój ulubiony kierowca i fajnie widzieć go wśród najlepszych podczas Q3. Pozycję będzie ciężko utrzymać, aczkolwiek silniki Renault nie należą

do najsłabszych, Alonso zna tor jak własną kieszeń i ciągle jeździ wspaniale.

Co do Kubicy, myślę, że najniższy stopień pudła jest w tym wyścigu do osiągnięcia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kimi zwycięstwo będzie miał zapewnione (oczywiście pomijajac problemy natury technicznej, nie zapominajmy że skrzynie biegów użyte przez kierowców mają za sobą 3 weeknedy wyścigowe) gdy Fernando utrzyma swoje P2 do 1 zjazdu utrzyma resztę stawki za sobą. najlepszy scenariusz to FA wyprzedza na starcie Kimasa i trzyma całą stawkę, wtedy walka o zwycięstwo rozegra się w PITACH.

Ja osobiście liczę na P3 Kubicy co niewątpliwie będzie dużym sukcesem, jest też szansa na P2 z racji że nerwus Massa może opuścić tor na jednym z zakrętów co mu się nie raz zdarzało jakąc za kimiś, Najbardziej obawiam sie startu, z którym problemy ma BMW Sauber, jak wspomniał Allen są problemy ze sprzęgłem, więc problemem może być utrzymanie za sobą Lewisa Hamiltona który ma czystą stronę toru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba najmniej paliwa ;)

jak ktoś nie lubi słuchać borowczyka to polecam: http://www.soccer-live.pl/ITVF1/f1player.php

gdzie jeszcze są relacje na żywo ?

troche mi się tnie z tej stronki :/

a wiem że są też inne relacje (też tekstowe uaktualniane co 30-60s)

Thx

(mam przeklety bezprzewodowy net)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie na 1mb ciągle płynnie. dzieki za link, super sprawa. trningi tez pkazują?
Nie wiem, raczej nie, ale do tego świtnie soię sprawuje 2981821[/snapback]
Toto leci na zywo czy z jakims opoznieniem ?
Max 2min - sprawdzone :) Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie na 1mb ciągle płynnie. dzieki za link, super sprawa. trningi tez pkazują?

ja mam 3,6mb ale to bezprzewodowy (w sumie mam 2 nety z dwóch sieci oba po 3,6 - ale jedno g... max co widzialem to jakies 1,5 a przwaznie to ok 500kb jest) - Irlandia ... chyba czas wracac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyścig nudny, szkoda zę Kubica znowu na starcie dostaje baty - kurde w zeszłym sezonie skrzynie, a teraz sprżęgła BMW coś nie wychodzą :(

Swoją drogą czego by nie mówić o Nicku to miał mega pecha w tym wyścigu- szkoda punktów dla BMW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed tym wyscigiem z tego co widzialem na tym samym torze kolo godz 11 odbywal sie wyscig gp2, co chwile ktos kogos wyprzedzal bo jezdza tam takimi samymi bolidami. Dobrze ze ogranicza aerodynamike w 2009, bedzie ciekawiej moze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Peter Windsor: "Kubica lost 5 kilos before the race to put more ballast in the BMW, is that something you would like to see from your drivers?"Ron Dennis: "He could've lost a lost more weight if he had his nose fixed."

:lol: :lol: :lol: :lol:

Wyścig nie był taki nudny nie narzekajcie B-) Jak można powiedzieć, że był nudny skoro dojechało 13 kierowców.

Fakt, nie było dużo wyprzedzania, ale widziałem już dużo nudniejsze wyścigi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.formula1.com/services/live_timi...ive_timing.html ----> tutaj na bieżąco są wykresy z poszczególnych sektorów, mozemy zaobserwować czas każdego zawodnika w danym sektorze nie czekając aż komentator raczy nam powiedzieć. ja zawsze oglądam F1 z live timingiem i relacją z TV naprawdę świetna sprawa gdyż "kontrolujemy całą sytuację na torze" NAJPIERW TRZEBA SIĘ ZAREJESTROWAĆ, ŻEBY OGLĄDAĆ

http://www.soccer-live.pl/ITVF1/f1player.php ----------------

http://mad-max.coolpage.biz/simulcastPlayer_02.swf -------

http://www.sport-typ.info/viewpage.php?page_id=95 -------> Mozna też oglądać 2 piątkowe treningi, niestety nie ma 3 sobotniego treningu. kwalifikacjie i wyścig oczywiście transmitowane.

Ron swoją wypowiedzią naprawdę przegiął, Ciekawy jestem czy BMW zareaguje. Naśmiewać się z czyjegoś wyglądu...

O wyścigu nie będę już pisał. Przed nami Turcja, jakoś niespecjalnie jestem optymistycznie nastawiony do tego wyścigu pamiętając ostatnie sezony. Ale po Turcji mamy monaco, a obserwując kręty 3 sektor w Hiszpani w wykonaniu Roberta tam upatruję szansy (boję się napisać na co liczę ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać było, że miał więcej paliwa :wink: Liczę na 4 miejsce, przy dobrych wiatrach powinien być 3.

Się mclaren zmobilizował, jak mu BMW zaczęło zagrażać :wink:

PS.

Mój tysięczny post :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie szkoda że 3 linia <_< liczyłem po cichu na drugą linie.

Massa powinien zjechać szybko, za duża była różnica między nim a Kimim gdzie w Q2 nie była aż taka. Robert raczej ma najwięcej paliwa z pierwszej 5, choć Mercedesy mogą mieć zblizoną ilość.

Zobaczymy jak pójdzie w wyścigu, nie powinno byc gorzej niż te 5 miejsce :)

Edytowane przez michu98

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imho McLareny też mają mało, wydają się trochę gorsza konstrukcją niż Ferrari w tym roku, i żeby Koval mógł się zbliżyć do Massy musiał być bardzo mało zatankowany. Zresztą Kubica pokazał, że jest szybszy od Kovalainena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...