Skocz do zawartości
Kaeres

F1 Sezon 2008

Rekomendowane odpowiedzi

Mi sie zdaje ze Roberta ktoś przyblokował bo miał gorsze czasy w 1 i 2 sektorze od czasów z wcześniejszego okrążenia. Imo jak komuś silnik nie padnie to bedzie dobrze jak Kubson utrzyma tą 5 pozycje.

ta

Ham-ilton jechał przed Nim, szkoda;/

nastawy miał na descz a Q1-2-3 wiadomo .......... :sad:

cyt:

Robert Kubica: "Kolejny raz pokazaliśmy dobre tempo. Dawałem z siebie wszystko na każdym okrążeniu i tylko tyle mogłem dzisiaj zrobić. Niestety na moim ostatnim szybkim kółku miałem przed sobą Lewisa Hamiltona. Nie przeszkodził mi, ale za każdym jest jakieś ryzyko, gdy inny bolid jedzie przed tobą. Na moim okrążeniu wyjazdowym chciałem zwiększyć odstęp do Lewisa, aby mieć czysty tor. Moje opony ochłodziły się zbyt mocno i dlatego byłem bardzo wolny w pierwszym sektorze mojego pomiarowego okrążenia".

Nick Heidfeld: "Niestety nie mam dużo do powiedzenia: mój wynik w kwalifikacjach jest rozczarowujący. Tutaj w Monako nie potrafię odpowiednio szybko dogrzać opon".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś wyścig w deszczu, więc na 100% obejrzę cały :D

I dobrze, Kubica ma przynajmniej jakaś nadzieje na poprawę miejsca, bo w normalnych warunkach GP Monako to "procesja" w sumie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś wyścig w deszczu, więc na 100% obejrzę cały :D

Dokładnie. Zawsze wyścigi na deszczu są ciekawe a tutaj gdzie jest mało miejsca, kierowcy często robią poślizg tylną osią no i nie na tc = na pewno bedzie interesująco :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bedzie b.ciekawie

Niemcy mieli cynki o pogodzie w Monaco juz w wielkanoc pewnie ;)

fura bedzie mocna a Robert chyba w tej chwili wraz z Fernando jeździ najlepiej na mokrym

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bedzie b.ciekawie

Niemcy mieli cynki o pogodzie w Monaco juz w wielkanoc pewnie ;)

fura bedzie mocna a Robert chyba w tej chwili wraz z Fernando jeździ najlepiej na mokrym

Button też sobie nieźle radzi na mokrym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to nie była jego wina.. wpadł w poślizg i nie mógł za wiele zrobić.. Zobaczymy co będzie dalej.

Praktycznie jest już przesądzona pozaycja Kubicy. Nie jest to zwycięstwo, ale podium i tak cieszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to nie była jego wina.. wpadł w poślizg i nie mógł za wiele zrobić.

To tak samo jakby strzelic do kogos i powiedziec strzelilem, kula wypalila i nie moglem jej juz powstrzymac :wink:

Ale chyba nie ma co sie ludzic, kara bedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W mordkę jeżyka ;].

No nareszcie ciekawy wyścig. Dużo akcji, świetna walka Massy z Kubicą.

Kubica > all - jedyny z czołówki który imo nie popełnił błędu.

Wielka szkoda Sutila :|. Aż mi sie jego żal zrobiło ale to chyba jednak nie wina Raikkonena - po prostu mu jakoś dziwnie bolid "postawiło" na hamowaniu.

Brawa dla Kubsona jeszcze raz :). Za 2 tygodnie to bedzie wyścig i w ogóle polska niedziela ;] - Kubica w Kanadzie i Polska z Niemcami w EURO :D. Żyć nie umierać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawa dla Kubicy oczywiscie, ale mam pytanko: ogladalem poczatek wyscigu, Hamilton miał jakieś przygody (nieplanowany zjazd - nie pamietam już co się wydarzyło) i wydawało mi się, że będzie musiał jechać na 3 pit stopy i walka o pierwsze miejsce rozegra się między Kubicą, a Massą. Dlaczego Lewis wygrał :lol2: ?

EDIT zauważcie jak Raikkonena samochód zachowywał się po wyjeździe z pit stopu po zderzeniu - ślizgał siętak samo jak przed wjechaniem w kuper. Coś z autem się działo

Edytowane przez Kaz!o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielki szacunek dla Kubicy. Szkoda mi Sutil'a który był jak cysterna i śmigał po torze aż miło, w jednym momencie miał 20sekund przewagi na Raikkonenem który ma 2 razy lepszy bolid. Widać że Sutil zasługuje na lepszy zespół bo jest dobrym kierowcą, McLaren pokazał dobrą taktykę i dzięki temu wygrał, nawet przy pechu Hamiltona w 1 fazie wyścigu. Bezbłędna jazda Kubicy ale zabrakło troszkę szczęścia, ale widać że dobrze jeździ na mokrym torze i że jest w światowej czołówce F1 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fantastyczny wyścig, bardzo emocjonujący. Szybka, konsekwentna i co najważniejsze bezbłędna jazda Kubicy dała mu doskonałe, 2 miejsce.

Wyszło na to, że ta kraksa Ham'a wyszła mu na dobre. Późniejsze neutralizacje i SC pozwoliły na odzyskanie straconego czasu... jak to się mówi, głupi ma zawsze szczęście ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WOW!

W życiu bym się nie spodziewał takich emocji w F1 na torze Monaco!

Tyle zwrotów akcji, safety car, deszcz....

Szkoda Sutila - widać, że był załamany.... Raikkonen niewiele mógł zrobić... cóż taki jest sport.

Robert pojechał fantastycznie. Hamilton miał jednak mnóstwo szczęścia w nieszczęściu. No ale Polak także skorzystał na karze Raikkonena chociażby. 2 miejsce to wielki suckes. Oby więcej takich wyścigów w tym sezonie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wyżej jeden z ciekawszych wyścigów. Sporo ludzi miało nieplanowane przygody co urozmaiciło wyścig. Szkoda Sutila miał naprawdę wielką szansę dojechać do mety na dobrym miejscu. Brawa dla Kubicy za kolejny udany wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i nie było takiej "procecji" o jakiej gadaliście... ;] Brawo Robert! jeden z nielicznych (a może jedyny?) nie popełnił błędu.

jeszcze tylko Sutil jechal bezblednie.

bardzo fajny wyscig. a ta walka o P10 miodzio :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...