Skocz do zawartości
Mark18

Oświetlenie Do Budy

Rekomendowane odpowiedzi

chyba znalazłem coś lepszego do oświetlenia wnętrza budy , co myślicie o tym :

http://www.allegro.pl/item333084081_najmoc...owe_tanio_.html

interesujące biały zimny i ciepły

to sa zwykle diody

to są diody które mają około 1W a świecą jak 15W ale i tak mniej oświetlają do katod bo są punktowe a nie jak katody świecą dookoła

Edytowane przez Święty spamer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiej firmy katody sa najlepsze?

EDIT: Wiekszosc twoich poprzednich wypowiedzi kupe daje.Jedni mówią ze Sharkoony drudzy że Revoltecki.Sam juz nie wiem,wiec pytam tu.Nie musisz używac tylu znaków zapytania.

P.S Czemu taki avatar? Co masz do Policji? Co mozna miec do policji w wieku 15 lat..?

Edytowane przez Spiety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

więc tak z efektu migania zrezygnowałem - katody które będe brał to sunbeam 2 x 30 lub revoltec, ale mam większy problem :-) nie wiem jak skomponować kolory żeby to ładnie wyglądało ( buda będzie przemalowana na srebrny kolor) tylko że w środku mam zielone wentylatory tak to wygląda :

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...4af3cd4da5.html - nie śmiać się bok jest w trakcie przerabiania więc te 2 wentylatory są podłączone prowizorycznie :-P , w finalnej wersji będą trochę wyżej chłodzić mostki płyty i kartę graficzną

i teraz jak to zrobić dać 2 katody uv 30cm i kable uv w jakim kolorze ???

czy może dać 2 katody zielone 30cm i zrezygnować z kabli uv ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Scyzor 663 - tak myślę żeby dać 2 katody 31cm sunbeama , a co zrobić z żółtymi kablami od napędu i dysku ??? myślałem żeby je jakoś przemalować na zielono ???

Święty spamer - przy białych katodach chyba nie będzie takiego efektu jak przy zielonych , a podświetlenie katod na biało odpada za bardzo będzie świeciło i nie będzie to raczej ładne :-)

Edytowane przez CKM18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Święty spamer - właśnie myślałem o czarnym sprayu :-) tylko czy to będzie w miarę estetyczne , nie wiem czy malować w środku budę i tak nie będzie katod uv, więc malowanie lakierem uv odpada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Black_war - patrzyłem w Twój profil i akurat jesteśmy z tego samego rocznika , a co do kabli to dzisiaj jak się da to zamawiam czarny kabel sata i ata myślę że będzie to dobrze wyglądało jak wszystkie kable będą czarne , do tego resztę kabli chyba zrobię czarnym oplotem, a wnętrza budy nie będę malował, tylko podświetlę zielonymi katodami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Black_war - patrzyłem w Twój profil i akurat jesteśmy z tego samego rocznika , a co do kabli to dzisiaj jak się da to zamawiam czarny kabel sata i ata myślę że będzie to dobrze wyglądało jak wszystkie kable będą czarne , do tego resztę kabli chyba zrobię czarnym oplotem, a wnętrza budy nie będę malował, tylko podświetlę zielonymi katodami.

od kilku postow mowie o czarnych kablach :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CKM nie mówiłem o tobie tylko o Panach z '93 ;) A tak poza tym to to co przedstawiłeś to wydaje mi się niemal najlepsze ;) Ja bym to zrobił w koncepcji takiej: wszystko czarne (buda pomalowana w środku na czarno) kable czarne, oplot czarny, wentyle białe (biało-czarne) i białe podświetlenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzisz jakis problem w tym ze mam 15 lat??? nie moja wina ze moj szanowny kolega rowniez z 93 lubi wtracic swoje 3 grosze i czasem nie mowi madze ale coz :blink: tak tez wlasnie mowilem na czarno pomalowana ale te zielone katody beda ok :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chłopalki przede wszystkim spokojnie :-)

Black_war - niestety taka koncepcja odpada , chociażby dlatego że mam wszystkie wentyle zielone :-) zobacz na foto , poza tym już poszło zamówienie na zielone katody :-) , no więc zostaje koncepcja - czarne kable, niebieskie klocki pc , wnętrze seryjne stalowe , na zewnątrz buda będzie przemalowana na srebrny kolor :-)

no a co do oświetlenia to myślę że zielone katody dadzą radę

Scyzor 663 - właśnie czarnego chcę się pozbyć bo wszystko na nim widać , więc na pewno odpada, ale dałeś mi dobry powód do myślenia nad pomalowaniem wnętrza na zielono :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ile różnych już kupiłeś że wysnuwasz taką jakże skromną teorię? :) Jak ktoś chce mieć porządne światło to tylko katody, te badziewka z kleju i diodek może sobie wsadzić ... i poświecić..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam jakiegos pecha do katod :P mialem UV 30 cm Revolteca- gwara to dostalem 1 na wymiane , 30 cm UV Sharconna- slabo swiecily teraz 10 cm blue i 10 cm UV Revolteca i w kazdym komplecie jedna nie swieci ... ;/ ale ogolnie swiatlo jest spoko.. chociaz UV i tak nie swieca jak na zdjeciach :PP taka jarzeniowke dla dobrego efektu trzeba byloby wstawic w bude zeby wszystkie kable i UV reactive swiecily ladnie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi