Skocz do zawartości
Rafal-N

Upc - Internet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałem Was zapytać o parametry łącza 2MBit w UPC

Znalazłem na stronie coś takiego: http://www.upc.pl/obsluga_klienta/?cid=77&aid=256

Czy to znaczy, że w UPC jest dynamiczne IP na takich samych zasadach jak w Neostradzie (tj. przy każdym połączeniu nowy numer IP)?

Chcialbym też wiedzieć, czy przez internet z UPC można kożystać z sieci torrent?

Wyczytałem też, że transfer dochodzi do 2Mbit/s - czy to znaczy że może być mniejsze (czy to sie rzeczywiście zdarza?)?

Bardzo prosze o pomoc i z gory dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Adres IP jest zmienny, ale nie zmienia się co każde rozłączenie.

2. Można bezproblemowo korzystać z torrentów.

3. Transfer utrzymuje się blisko 2MB, nie ma większych z tym problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli natomiast chcesz grać w grę typu cs 1.6 to nie polecam. Mam 2Mb i ciągle mi pakiety ucina, ping skacze do 400ms. Jednym słowem nie polecam.

To masz ruskie czelo ;D Albo nie umiesz rate'ów ustawić

ja @ 4Mb (do kantera 2Mb i tak wystarczy) mam ustawienia:

cl_cmdrate 101

cl_updaterate 101

rate 25000

(czyli lanowe) i ms ~20 loss/choke zależy od serwera ale na gamesnetach/pifpafach/shootersach/whiterabbitach wszystko śmiga dobrze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się składa, że rejty mam dobre, takie jak Ty :D . Jak miałem pierwszą umowę, nie narzekałem na łącze, ( teraz mam 2 ). Coś się zwaliło pod koniec grudnia i jest lipa. . Na każdym serwie mi loss skacze i ping. Próbuje coś z tym zrobić ale mi Panowie z czelo mówią, że mój net działa prawidłowo a ja widzę co się dzieje gdy gram, A gram nie od wczoraj :rolleyes:

Przyjacielu loss to jest od łącza gracza tak samo jak i ping. Choke zależy od ustawień rate serwera. Tyle że z choke 10-12 da się grać. Z lossem już gorzej...

Edytowane przez stolara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjacielu loss to jest od łącza gracza tak samo jak i ping. Choke zależy od ustawień rate serwera. Tyle że z choke 10-12 da się grać. Z lossem już gorzej...

Raczej od tego przez ile bramek przechodzi pakiet w drodze do serwera :P Wina obustronna można powiedzieć.

A upload masz ok? Bo to głównie od tego laguje w czelo (np z torrentem w tle nei pogram, ale sam download [http] i grać się da komfortowo). Może coś w tle smiga?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie korzystam z P2P. Gdy gram mam tylko włączone gygy, zawsze tak miałem i nie było problemu. Jak sprawdzam prędkość łącza na stronie typu dsl.cz to mam niby transfer w porządku ( czasem lekkie odchylania ) ale to nie powód, żeby mi cięło pakiety i lagowało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi