Skocz do zawartości
exmister

Czy warto kupic takie glosniki Genius'a?

Rekomendowane odpowiedzi

mam teraz creative fps 1500 i zastanawiam sie nad zestawem Genius SW 5.1 Home Theater, zestaw ma sluzyc standardowo do muzyki,filmow, gier. Cena na allegro 590zł, czy w tej cenie dostane cos lepszego? W koncu wszystko jest z drewna. Pozatym jedyny sklep gdzie mozna kupic w inecie znajduje sie w Czechach, a moze gdzies u nas mozna kupic poza allegro? Macie linka do parametrow ktore moim zdaniem sa imponujace jak na taka cene:

http://www.geniusnet.com.tw/product/speake.../sw-51homet.htm

Wypowiedzcie swoje opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem ciekawie wyglądają te głośniczny ale najlepiej będzie jak pójdziesz do sklepu i posłuchasz wtedy będziesz wiedział co masz a jak kupisz te z czech to jush nici będziesz z nimi uziemiony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, fajnie tylko ja sie na tym zupelnie nie znam i sie do tego przyznaje bez bicia. Co ta sa te zwrotnice? No fajna ta stronka stx.pl tylko co bym potrzebowal z tego zamowic oprocz kolumn choc i tu bylby problem. Nie widzialem subwooferow tylko kolumny mialy odrazu i niskie i srednie i wysokie glosniki. Co z podlaczeniem, przewody, o czym jeszcze zapomnialem? kto sie interesuje i sie zna niech sie wypowie. Dziekuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak te Geniusy, bo ja też się napaliłem i chyba sobie kupie !!!

Jeden z moich klientów je kupił i... ...żałuje - straszna nędza:

1. dziwny pogłos w satelitach

2. bas jak dasz go troszke więcej zaczyna trzeszczo-harczeć

3. strasznie marne pasmo przenoszenia (pieron wie czy wina głośników, czy reszty)

Jednym słowem - ciekawe - z wyglądu, marniutkie z odsłuchu - decyduj sam czy potrzebujesz je do tego żeby je słuchać, czy żeby się na nie patrzeć ;))

P.S Polecam Creativa - dowolny 5.1 będzie o nieeebo lepszy!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, fajnie tylko ja sie na tym zupelnie nie znam i sie do tego przyznaje bez bicia. Co ta sa te zwrotnice? No fajna ta stronka stx.pl tylko co bym potrzebowal z tego zamowic oprocz kolumn choc i tu bylby problem. Nie widzialem subwooferow tylko kolumny mialy odrazu i niskie i srednie i wysokie glosniki. Co z podlaczeniem, przewody, o czym jeszcze zapomnialem? kto sie interesuje i sie zna niech sie wypowie. Dziekuje.

No widzisz, bo Subwofera wymyślono, żeby było nie lepiej - a taniej... ...w sensownych zestawach jakość głośników niskotonowych kolumn głównych zazwyczaj pozwala zapomnieć o tym buczącym wynalazku - Przeglądałem tą strone - hmm, ładne głośniczki! - potrzeba do nich jeszcze tylko DOBREGO wzmacniacza - i pojechali - moc POTĘŻNA szczególnie w zestawach 3-drożnych (na low-endzie by pewnie zamiast 100w napisali 5000 W P.M.P.O - bo pewnie da się tyle w piku na tych kolumnach bez uszkodzenia ;))))))

Owszem są PROFESJONALNE bas bosterki - ale to już zupełnie inna historia (głównie sprzęt estradowy!)

Zwrotnica - to jest taki układzik elektroniczny (głównie indukcyjny) który powoduje podział pasma dźwięku na konkretne głośniki (żeby się np. głośnik niskotonowy nie zamulał tonami wysokimi, i na odwyrtke) - w gotowych kolumnach masz to już w środku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...