adamlop Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 (edytowane) WItajcie, jako że różnica między 9600gt(500zł) a najtańszym 8800gt(638zł) wynosi 140zł, postanowiłem dopłacic do tego drugiego, chociaż planowałem max 500zł na grafę. Rozdzielczośc max to będzie 1280x1024, Zastanawiam się poważnie nad 8800GS za 450zł, czy powieniem brac pod uwage HD3870 w cenie 509zł ??? Karte będe kupował w miejscowym sklepie, pomóżcie mi odrzucic na wstępie grafy które są głośne. Chyba że jest jakiś model z podanych poniżej który jest z nich najlepszy (oczywiście też nie musi byc najdroższy) to proszę o jakieś podpowiedzi: 689zł Galaxy Coolermaster GeForce 8800GT Galaxy 512MB, DDR3, HDTV, 2xDVI, PCI-E CoolerMaster HeatPipe 638zł Inno3d GeForce 8800GT Inno3D 512MB, DDR3, HDTV, 2xDVI, PCI-E 661zł Leadtek GeForce 8800GT Leadtek 512MB, DDR3, HDTV, 2xDVI, PCI-E 617zł Palit GeForce 8800GT Palit 512MB, DDR3, HDTV, 2xDVI, PCI-E 699zł Sonic, ale chyba w tej cenie się nie opłaca... Edytowane 15 Marca 2008 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Ja bym sie zastanawial nad Galaxy albo Palitem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Inno3d lub Galaxy wybieraj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Ja bym sie zastanawial nad Galaxy albo Palitem Palit ma plomby na chlodzeniu wiec ja bym go nie bral. LC albo wymiana chlodzenia jest problematyczna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Witam, Panowie potrzebuję karty graficznej, do kwoty 700zł. Najlepsza z możliwych ;) Chciałbym aby była cicha. Jaką najcichszą i najwydajniejszą kartę graficzną kupię za tą kwotę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Wyżej podany Galaxy 8800GT z Coolermaster Heatpipe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igorkalin Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 ja bym brał Galaxy bardzo ciche chłodzenie, z Palitami ostatnio są problemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 dzięki, sorry, że wtrąciłem się w temat ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Ale cuż ze palit ma te plomby, myśle że autorowi wystarczy to chłodzenie. PS. BEKA kawał czasu Cie nie było:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 PS. BEKA kawał czasu Cie nie było:PI offtopicznie mówiąc, kawał mnie jeszcze nie będzie, przynajmniej nie regularnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Jak wygladaja temperatury tego galaxy z heatpipe? Bardziej sie grzeje od referenta? Jesli sa to podobne wartosci, to tez go chyba zakupie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Wiesz na zdrowy rozsądek to jak ona moze sie bardziej grzać niz karta z referencyjnym chlodzeniem? Wtedy Galaxy by nie zakladalo innego tylko zostawilo stanadardowe:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 (edytowane) Wiesz na zdrowy rozsądek to jak ona moze sie bardziej grzać niz karta z referencyjnym chlodzeniem? Wtedy Galaxy by nie zakladalo innego tylko zostawilo stanadardowe:) Nie jest to niestety takie proste - referent jest straszną suszarą, ale zapewnia znośne temperatury nawet po o/c. Galaxy mogło postawić na ciszę i zrobić kolejny piekarnik, który bez o/c jest stabilny, a po o/c się smaży. Najlepiej, jakby odpowiedział jakiś posiadacz karty Galaxy, bo od 2 dni czytam, i im więcej czytam, tym mniej wiem :| No i czy ten pseudoradiator na mosfetach dobrze spelnia swoją rolę? Edytowane 15 Marca 2008 przez darkx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 U mnie Galaxy HP lekko podkręcony na 650/1900 grzeje się tak do max. 70-72st w stresie w grach. W FUR benchmarku jest 5-7 stopni więcej, ale chyba nie ma co patrzeć na ten program skoro żadna gierka nie rozgrzeje tak grafy. Chłodzenie jest jak dla mnie bardzo ciche, jedna z cichszych kart graficznych jakie miałem - to jest duża zaleta. Karta jak wiadomo ma zworkę zwiększającą napięcie na GPU i po jej przełączeniu zaczynają się trochę schody - tempy wzrastają o około 10C i nie jest już tak wesoło. Podsumowując - jeśli chcesz kręcić raczej delikatnie i oczekujesz ciszy -> bardzo polecam Galaxy CoolerMaster HP. Jeśli natomiast chciałbyś sporo wycisnąć z karty -> również polecam Galaxy (zworka :)) - jednak zmiana chłodzenia jak najbardziej wskazana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Pozwole sobie przytoczyć kilka wypowiedzi na temat temperatur tej karty z innego forum bez artów to 740/1850/2200. Na takich ustawieniach nigdy nie ujrzałem w stresie temp wyższej niz 68 stopni. Karta super bez kręcenia pokazało mi w 3dmark06 11 175 pkt 650/1625/2000 - 11 637 pkt temperatury to około 40/62 Dodam jeszcze ze temperaturki tez były niezłe w stresie max 66*C Zródło: http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=333755&st=0 Proponuje poczytać wiec z temperaturami żle nie jest:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Macie moją dozgonną wdzięcznośc, panowie, a ja wkrotce będę miał tę kartę ;) Wielkie dzięki. Moze jeszcze tylko jedno - Dziobak, ile maksymalnie wycisnales na defaultowym napieciu? Mowa o rdzeniu, bo memki mnie zbytnio nie interesują. Ja tymczasem zabieram się do czytania wątku na pclabie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 (edytowane) Prawdopodobnie wybiorę inno3d, dzięki za pomoc. Tylko mam problem, bo wersja std jak i oc kosztuje tyle samo, a nie wiem jak te chłodzenia, czy to drugie jest referencyjne i głośne ? Myślicie że wersja oc może miec podbite napięcia ? http://www.gral.pl/preview/Inno3D/GeForce8...TV2xDVIPCI-E_00 http://www.gral.pl/preview/Inno3D/GeForce8...#33;650_1900_01 Edytowane 15 Marca 2008 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 TO jest chyba coś takiego jak u palita zwykły i Sonic, one mają jakieś róznice w napięciach rdzenia i memków, czy różnią się tylko zegarami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 za ~700 wyrwiesz Gainwarda 8800GT Golden Sample z chłodzeniem którego nie będziesz musiał ruszać. do tych Inno3D i tak będziesz musiał sobie doliczyć jakieś S1 +nawiew. jeśli koniecznie Inno3d to poszukaj wersji iChiLL ( http://www.hexus.net/content/item.php?item=11781 ) wkładali na nią X1 fabrycznie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Raczej różnią się tylko zegarami bo wątpię w to żeby zwiększali napięcia aby podnieść zegar GPU o 50Mhz i pamięci o 100Mhz ale różnica 1 zł więc możesz brać tą wersje 650/1900Mhz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa64 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Chłodzenia nie trzeba ruszać, ale po niecałym roku pasta się kruszy i temp. szlag trafia. Bierz Galaxy 8800GT CM HeatPipe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Ja osobiscie dodam, że fajnym rozwiązaniem może być karta INNO3D 8800GT w wersji WIND. kosztuje jakies 609 zł i ma na sobie Zalmanopodobny cooler (coś ala pentagram). Nie zmienia to jednak faktu, że za około 600 zł jest to naprawde warta rozpatrzenia propozycja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa64 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Za 600 zł każdy 8800GT 512MB jest dobrą propozycją :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Ja osobiscie dodam, że fajnym rozwiązaniem może być karta INNO3D 8800GT w wersji WIND. kosztuje jakies 609 zł i ma na sobie Zalmanopodobny cooler (coś ala pentagram). Nie zmienia to jednak faktu, że za około 600 zł jest to naprawde warta rozpatrzenia propozycjaa gdzie taki mozna dostac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa64 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Pewnie u Milansa, miał niedawno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Chłodzenia nie trzeba ruszać, ale po niecałym roku pasta się kruszy i temp. szlag trafia. Bierz Galaxy 8800GT CM HeatPipe. w Gainwardach? przecież cała seria 8800 jest na rynku jakieś 4 mce więc skąd te hipotezy? pewnie funfel tak miał w GF2MX :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 No własnie też tak czytam i powiedz mi skad takie info ze po roku sie pasta kruszy?Moze kosa to jakiś prorok:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa64 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 <wyciąga szklaną kulę> Zaprawdę powiadam wam, mój 7900GS światełko w tunelu przez pastę zobaczył, bo skruszyła ona się i była to skała, na której zacząłem budować Kościół Pana. No, 7900GS miałem i zdaje mi się, że jak chłodzenie zmienili w niewielkim stopniu, to pasty tym bardziej nie ruszali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Przez taki czas brali by tą samą paste? Trudno w to uierzyc:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa64 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Skoro chłodzenia dają bardzo podobne... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...